İstanbul Üniversitesi’nden o iddialara yanıt ! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul Üniversitesi’nden o iddialara yanıt !

AUZEF 1-12 Ocak güz dönemi sınavlarında 20 sorunun hatalı çıkması sınavın iptal olacağı konusunu gündeme getirmişti. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, sınav sonuçları sonrasında soru iptallerine yönelik bir açıklama yayımladı.


Web Banner

İstanbul Üniversitesi bazı haber sitelerinde yer alan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 11-12 Ocak güz dönemi sınavlarına ilişkin ‘Sınavda 20 soru iptal oldu’ haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Haberde bahsi geçen sayının tüm zamanların en düşük soru iptal sayısı ve oranı olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Bazı basın yayın organlarında, 11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Bitirme (Final) sınavlarımızdaki soru iptallerine ilişkin çıkan haberler gerçekleri tamamen çarpıtmaktadır.

Buna göre, 48 programdaki 772 derste sorulan toplam 15.440 sorudan sadece 20 tanesi iptal olmuştur. Bu sayı, oran olarak % 0.13’e tekabül etmektedir. Bu sayı ve oran, tüm zamanların en düşük soru iptal sayısı ve oranıdır.”

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin, resmi Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Şahin 20 adet sınav sorusunda hata tespit edildiğini, sınavlara giren öğrencilere 5 puan fazla verildiğini açıklamıştı.

Web Banner
Web Banner