İşsizlik maaşı ne zaman yatırılacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İşsizlik maaşı ne zaman yatırılacak?

Bu haber 22 Mayıs 2020 - 0:36 'de eklendi ve 124 kez görüntülendi.

İşsizlik maaşı erken yatar mı  Sorusu işsizlik maaşı alan vatandaşların temel gündem maddesi.

Corona virüsü kapsamında hükümetin art arda maaşlar ile ilgili düzenleme yapması işsizlik maaşı alanların beklentisini artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde işsizlik maaşı ile ilgili açıklama yapınca akıllara İşsizlik maaşı bayramdan önce yatacak mı? sorusunu getirdi.

İŞSİZLİK MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ay yapılacak ödemelerle ilgili “Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran’da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs’tan başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı şekilde işsizlik ödemelerini de öne çektik” açıklamalarını yapmıştı.

HAZİRAN AYI İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

İşsizlik maaşları her ayın 5’inde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. İşsizlik maaşları PTT şubelerinden alınıyor. Haziran’ın 5’in de yatırılacak işsizlik maaşlarının bayram öncesi yatırılması öngörülüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan son açıklamada hali hazırda bu ücretten yararlanan veya almaya hak kazanan vatandaşlarımızın ALO 170’i arayarak IBAN numaralarını bildirebilirebileceğini aynı zamanda https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebileceğini duyurmuştu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN