İlkokullarda uzaktan eğitime geçilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İlkokullarda uzaktan eğitime geçilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası kamuoyunun merakla beklediği konularda açıklamalar yaptı.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Türkiye, salgının sağlık boyutunu başarı ile yürüttüğü gibi alınan tedbirlerin olumsuz etkilerini azaltmada da ülkeler arasında önemli bir yer alıyor.

Her fırsatta tedbirleri gevşeterek normalleşme sürecini başlatıyoruz. Toplamda aşılamada 19 milyonu bulan rakamla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Ancak vaka ve vefat sayılarımızın artış gösterdiği durumlarda ister istemez tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz.

Son dönemde, bilhassa büyükşehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti. Geçtiğimiz Kabine toplantımızda çoğu Ramazan ayı ile başlayacak bir dizi tedbiri paylaşmıştık. Bugünkü toplantımızda süreci tüm boyutları ile yeniden değerlendirdik.

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vefat ve vaka sayılarını düşürmedeki etkisi rakamlarla tespit edilmiştir.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saatleri 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

65 yaş üstü ve 20 yaş altının şehirlerarası seyahat sınırlamasını yeniden getiriyoruz. Kamuda esnek çalışma yeniden uygulanacak. Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecektir. Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm sınıflar uzaktan eğitimi devam ettirecektir.

Lokanta ve benzer işletmeler Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde gel al ve sipariş alarak hizmetlerine devam edeceklerdir.

Web Banner
Web Banner