İlk uçan arabamız Cezeri dünyada manşet oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İlk uçan arabamız Cezeri dünyada manşet oldu

BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı. Türk mühendislerinin tasarlayıp ürettiği 230 kg’lık ön prototip, uçuş testlerinde 10 metre yükseldi. Türkiye’nin bu başarısı ise dünyada manşet oldu. Reuters gibi ABC gibi dünyaca ünlü ajanslar ve televizyonlar, Cezeri’den övgüyle bahsetti.


Web Banner

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar yönetiminde gerçekleştirilen Cezeri’nin uçuş testleri, 11 Eylül 2020 Cuma günü başladı. İlk testlerde güvenlik halatlarına bağlı olarak havalanan Cezeri, 14 Eylül 2020’yi 15 Eylül 2020’ye bağlayan gece, güvenlik halatlarıyla yapılan test uçuşlarının başarılı ilerlemesi üzerine halatsız olarak havaya kalktı. Tamamen otonom olarak uçan ve akıllı uçuş sistemine sahip olan Cezeri, aynı gece yapılan iki farklı uçuşu başarıyla tamamladı.

DÜNYADA MANŞET OLDU

Milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri, dünyada manşet oldu.

ABC NEWS: İSTANBUL ÜZERİNDE BAŞARIYLA UÇTU

Amerikan ABC televizyonunda, “Türkiye’nin ilk uçan otomobili İstanbul’un üzerinde ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı” denildi.

SKYBOUND: Turkey’s first flying car hovers over Istanbul, successfully completing its maiden test flight. https://t.co/DvZmTQ3n9s pic.twitter.com/KA5zKvd2uw

— ABC News (@ABC) September 18, 2020

Dünyanın en büyük haber ajansı Reuters ise, “Türkiye’nin ilk uçan araç prototipi yaklaşık 1.2 mil yüksekliğe (yaklaşık 2 km) 62 mili bölü saat hıza çıkması bekleniyor. Ancak aracın gökyüzüyle buluşması 15 yıl kadar sürebilir” dedi.

Turkey’s first flying car prototype is expected to reach around 1.2 miles in height and a speed of 62 mph. But it could take up to 15 years to see the vehicle take to the skies pic.twitter.com/HUxuf0MMnC

— Reuters (@Reuters) September 18, 2020

REUTERS HAFTANIN EN MUTLU HABERİ İLAN ETTİ

Yine Reuters, “haftanın mutlu eden haberleri” listesine Cezeri’yi aldı ve birinci sıraya koydu.

In a week of news here are some happy stories you might have missed pic.twitter.com/a8chYREpmy

— Reuters (@Reuters) September 19, 2020

SBS NEWS: İLK TEST UÇUŞU BAŞARIYLA TAMALANDI

Avustralya’da yayın yapan SBS News ise, “Türkiye’nin ilk uçan otomobili kısa bir süre havada süzülerek ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı” diye haber yaptı.

The future is here: Turkey’s flying car successfully completes its first test flight. The vehicle can attain a speed of 100kms per hour and reach a height up to 2,000 metres. pic.twitter.com/xqq3WdkIrK

— WION (@WIONews) September 18, 2020

WION MEWS: GELECEK BURADA

Hindistan merkezli ve Doğu Asya’daki ülkelerdeki gelişmeleri dünyaya duyuran WION News de, “Gelecek burada: Türkiye’nin uçan otomobili ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı. Araç, saatte 100 km hıza ve 2000 metre yüksekliğe kadar ulaşabiliyor” dedi.

Web Banner
Web Banner