İkinci kez yakalandığı virüse yenik düştü! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İkinci kez yakalandığı virüse yenik düştü!

Almanya’da 73 yaşındaki bir kişi, ikinci kez yakalandığı koronavirüse yenik düştü. Hastanın ölümü, Almanya’da bir ilk olarak değerlendiriliyor. Dünyada da ikinci kez salgına yakalanıp da ölme vakalarına çok ender rastlanılıyor. Şimdiye kadar iki vaka biliniyor. Hollanda’da 89 yaşındaki bir kişi ile İsrail’de 74 yaşındaki bir kişi ikinci kez yakalandıkları virüse yenik düşmüşlerdi.


WDR, NDR ve Süddeutscher Zeitung’un ortak yaptığı habere göre 73 yaşındaki hasta tedavi gördüğü Baden Württemberg’de yaşamını kaybetti. Eyalet Sağlık Bakanlığı da ölümü doğruladı. Freudenstadt’da yaşayan adam, ilk kez nisan ayında koronavirüse yakalandı. Tedavi gördü ve virüsü yendi. İkinci kez ise aralık ayında virüs bulaştı. Bu kez virüsü yenemedi. 11 Ocak’ta akciğer iltihabı ve çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ölen kişinin kronik kalp hastası olduğu belirtildi.

YETERİ KADAR ANTİKOR ÜRETMEZSE…

Baden Württemberg Eyalet Sağlık Bakanlığı Hastalıklardan Koruma Dairesi Başkanı Stefan Brockmann, hastanın ölümüyle ilgili, “Muhtemelen ilk enfeksiyon sonrasında vücut güçlü bir bağışıklık sistemi geliştiremedi” değerlendirmesinde bulundu. Uzmanlar ilk enfeksiyonda eğer hastanın vücudu yeteri kadar antikor üretemezse, virüsün ikinci kez bulaşma ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekiyor. Uzmanlar, normal şartlarda ikinci kez enfeksiyonu kapan kişilerin hastalığı daha kolay atlattığı görüşünde birleşiyor.