İBB’den tepki çeken karar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB’den tepki çeken karar!

İBB iştiraklerinden olan İstanbul Personel Yönetim A. Ş.’de (İSPER) yapılan bir uygulama tepki çekti. İSPER, çalışanlarına gönderdiği duyuruda sivil toplum kuruları ya da organizasyonlarda gönüllü olarak görev alacakların insan kaynaklarına bildirilmesi istendi. İSPER’in bu uygulaması özel hayata müdahale olduğu gerekçesiyle


Web Banner

İstanbul Büyükşehir Belediye iştiraklerinden olan İstanbul Personel Yönetim A. Ş. (İSPER)  tarafından çalışanlara yönelik alınan bir karar tepki çekti.

İSPER, çalışanlarından ikinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine yaptığı belirtilen duyuruda “Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde başka bir işveren emrinde çalışmaması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE

İSPER’in açıklamasının son bölümünde sivil toplum kuruları ya da organizasyonlarda gönüllü olarak görev alacakların insan kaynaklarına bildirilmesi isteği özel hayata müdahale olduğu gerekçesiyle fişleme yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İSPER İnsan Kaynakları tarafından çalışanlara yönelik yaptığı tepki çeken duyuru şu şekilde:

“Değerli çalışanlarımız,

İkinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine duyuru yapılmas ihtiyacı duyulmuştur.

Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde başka bir işveren emrinde çalışmaması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir.

Sivil toplum kuruları ya da organizasyonlarda, gelir amacı olmaksızın gönüllü olarak yapılacak her türlü katılım için de onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı bilgi verilmesi gerekmektedir.”

Web Banner
Web Banner