Hükümeti ‘One minute’ çıkışından sonra dinlemeye başladılar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hükümeti ‘One minute’ çıkışından sonra dinlemeye başladılar!

Eski İçişleri Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala, 17-25 Aralık döneminde yaşananlar ve terör örgütü FETÖ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Web Banner

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17-25 Aralık dönemindeki amacı ve devleti dinlemeye başladıkları zamanı anlattı.

Efkan Ala’nın açıklamalarından satır başları:

17-25 Aralık döneminde Türkiye’nin Yap-işlet-devret sistemiyle yapmış olduğu icraatler tarumar edilmek istendi. 25 Aralık’tan sonra birçok ilde operasyonlar düzenlemek istediler. Bu süreçte başbakanın evinin önünde Özel Harekat konuşlandırdık.

Hükümeti dinlemeye ‘One minute’ çıkışından sonra başladılar…

İlk dosyayı bu süreçte açtılar. Hükümet hakkında dosya tutmaya başlıyorlar. Memurların bile yaptıklarını hükümete yıkmak için birikim yapıyorlar.

Abdullah Öcalan’ın teslim edilmesinden sonra bir ay sonra Fethullah Gülen ABD’ye gidiyor. Uyanık olmak gerekiyor. Arap ülkelerinin başına gelenleri bizim başımıza da getirmek istiyorlar.

Türkiye’nin aldığı bu yolu, bunun önderi olan Recep Tayyip Erdoğan’ı, onunla birlikte iş yapan kadroyu, hepsini birden taruman eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye’de demokrasisyle Cumhurbaşkanı’mızın tarihe geçen duruşlarıyla, bizlerin ülkeyi, memleketi korumaktan başka bir düşüncemizin olmamasından dolayı Türkiye bu badireleri atlattı.

ByLock iletişim ağı ortaya çıktı…

Kendi aralarında kodlama sistemiyle yapılan yazışmalarda sürekli birbirlerine ümit verdiler. Örgütün elebaşları 15 Temmuz’u biliyorlardı. Şuanda bile bu tarz konuşmalar ortaya çıkarılıyor. Halen operasyonlar devam ediyor. Kendilerini diri tutmaya çalışıyorlar. Zaman zaman videolar yayınlayan FETÖ elebaşından talimat alıyorlar.

17-25 Aralık’ta 15 Temmuz’daki gibi milletten açık bir destek alınamadı. Bunun nedeni ise düşman içeriden geldiği zaman milletin kafasında ‘Acaba’ sorusu oluştu.

Stratejik olarak gördükleri her yeri ele geçirmeye çalıştılar…

AK Parti’den önceki koalisyon döneminde bir yasa çıkarttılar. Emniyet Şura’sı 1. sınıf emniyet müdürünün kimin olacağını belirleyebilecekti. Bir polis şurası kurdular. Bu sayede istedikleri gibi emniyette atama yapabildiler. Bu olaylar AK Parti’den önce gerçekleşti. Bununla birlikte Emniyet müdürleri kendi adamları oldu. Onlar da daha aşağıya kendi adamlarını yerleştirdi ve böyle bir kümelenme ortaya çıktı.

Kaynak/haber7

 

Web Banner
Web Banner