‘Her okulda en az bir rehber öğretmen olacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Her okulda en az bir rehber öğretmen olacak


Ankara’da Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde dün düzenlenen çalıştayda konuşan Bakan Özer, “Akran zorbalığını ilk kez disiplin cezalarının içine koyduk. Burada dikey zorbalıklara da bakmamız lazım. Yani sadece öğrencinin öğrenciye, öğretmenin öğretmenine değil; öğretmenin öğrenciye ve öğrencinin öğretmene dikey zorbalıkların da olmadığı sağlıklı bir okul iklimi inşa etmek durumundayız” dedi.

 

‘Aile okulu projesi’

Somut madde bağımlılıklarıyla yıllarca mücadele ettiklerini ama son zamanlarda artık davranış bağımlılıklarının ön plana çıkmaya başladığını vurgulayan Özer, “İşte akran zorbalığı bunlarla da doğrudan bağlantılı. Bakanlık olarak sadece okul değil, okul dışı ortamları da dikkate almak için 2022’de çok önemli bir proje başlattık: Aile Okulu projesi. Amacımız şuydu: Aileyi daha muhkem kılacak, yaşam becerilerini ve aile içindeki iletişimi destekleyecek mekanizmalarla tanıştırabilmek, hatırlatmak. Aile bir toplumun temel yapı taşı. Aileyi kaybedersek toplumu kaybederiz” diye konuştu.

Yeni atama müjdesi

Konuşmasında ayrıca öğretmen atamalarıyla ilgili bir müjde de vereceğini kaydeden Özer, her atamada öncelik verdikleri alanlar olduğunu, 2022’de okul öncesi eğitime önem verdikleri için 20 bin atamanın 7 bin 503’ünü bu alana ayırdıklarını hatırlattı. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığı ile bağımlılıklarla mücadeleyle ilgili ciddi bir seferberliğe başladıklarına değinen Özer, şunları söyledi: “Hedefimiz şubat ayının sonuna kadar 19 milyon öğrencimizin tamamını, öğretmenlerimizin tamamını ve ilave 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili bir farkındalık-önleyici davranış parametresi üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimleri uygulamaya başladık. Şimdi bu ihtiyaçlar, rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında her okulda en az bir rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz.”