Hava durumu: İstanbul’da hava nasıl olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hava durumu: İstanbul’da hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den hava durumu için yapılan son dakika uyarısına göre, güneydoğu ve doğu bölgelerinde kar ve sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji’den yağış uyarısı yapılan iller arasında, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Elazığ, Adıyaman ve Malatya gibi iller yer alıyor. İstanbul’da hava durumu parçalı bulutlu 13 derece, Ankara’da puslu 6 derece, İzmir’de ise güneşli 14 derece olacak. Yurtta hava durumu..


Web Banner

Yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Tunceli ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şanlıurfa’da yer yer kuvvetli olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Ordu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA  DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sisli ve puslu 6
İstanbul: Parçalı bulutlu 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 18
Bursa: Parçalı bulutlu 12
Antalya: Parçalı bulutlu 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu 9.

5 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada,”Bölgemizde havanın Adıyaman, Elazığ ve Malatya’da yağmurlu yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu, Tunceli ve Bingöl’de hafif yağmurlu, öğleden sonra parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadiseleri beklenmektedir”denildi.

Sıcaklıkların bölge genelinde 3 ile 5 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyretmesi beklendiğini de bildiren merkez don ve buzlanmaya karşı uyardı.

ARDAHAN -17 DERECEYİ GÖRDÜ!

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 derece ile Ardahan’da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı, zamanla çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. 

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 17, Ağrı’da 6, Tunceli’de 5, Erzurum ve Kars’ta 4, Erzincan’da sıfır ve Iğdır’da 3 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan’da 8, Tunceli’de 6, Iğdır’da 5, Ağrı’da 2, Erzurum ve Kars’ta 1, Ardahan’da ise sıfır derece kaydedildi. 

Ardahan'da bulunan Aktaş Gölü kısmen buz tuttu.

Bölge genelinde etkili olan yağışların ardından kar kalınlıkları Erzurum’da 13, Ağrı’da 10 ve Ardahan’da 5 santimetre oldu.

Yetkililer, kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği bölgede vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Web Banner
Web Banner