Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Nisan ayında ilan edilen, Haziran ayına kadar devam eden sokağa çıkma yasağı uygulaması geçtiğimiz hafta sonu tekrar uygulanmaya başladı. Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı yeni bir karar alınıncaya kadar devam edecek.


Web Banner

Kovid-19 vaka sayısında açıklanan rakamlar yüksek olmaya devam etmesinden dolayı sokağa çıkma yasağı başladı.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerini açıkladı. Hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatler dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hafta sonları saat 10.00- 20.00 saatler dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İlk uygulama Cumartesi günü saat 20:00 den Pazar günü saat 10:00 a kadar ve Pazar günü saat 20:00 den Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bundan sonraki hafta sonlarında uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda belirtildiği şekilde devam edecek.

AÇIK OLACAK İŞ YERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

Sokağa çıkma yasağı günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak için açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar ise şu şekilde:

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına dair faaliyetlerini yapan iş yerleri, Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşlarıyla işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri,

Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle alakalı çalışma yapan kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.), Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yapan büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi), Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,

Oteller ve konaklama yerleri, Sağlık hizmetlerinin kapasitesini daha çok arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri gerçekleştiren işletme/firmalar, Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, Üretim ve imalat tesisleri,

Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları, Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonlarıyla lastik tamircileri kura yöntemiyle belirlenecektir), Sebze/meyve toptancı halleri.

Web Banner
Web Banner