HACI ŞAMİL ŞAYİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OKUL TANITIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

HACI ŞAMİL ŞAYİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OKUL TANITIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!

LGS tercih döneminde veliler ve öğrenciler okul türlerini merakla araştırmaya devam ediyor.


Web Banner

Öğrencilerin öncelikli hedefi lisede alacağı eğitimden maksimum düzeyde verim almakken, velilerin merakı “Öğrencim hangi lisede ve hangi alanda eğitim alırsa gelecekte çalışma garantili bir iş ve meslek sahibi olur?” yönüne doğrulmuş durumda.  Bu konudan yola çıkarak 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Hadımköy Sanayi Bölgesinden ulaşım imkânları bakımından daha avantajlı bir konuma sahip olan Arnavutköy Merkez’e taşınan, eski adıyla “Çıraklık Eğitim Merkezi” şimdiki adıyla “Mesleki Eğitim Merkezi” olarak bilinen eğitim kurumu, yaptığı tanıtım faaliyetlerinde, öğrencilerin elde ettiği kazanımlar ve diğer okul türlerine göre sahip olduğu avantajlar üzerinde duruyor.

İŞTE BU AVANTAJLARDAN BAZILARI :

  • Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin iş garantisi vardır .
  • Öğrenciler 9. sınıftan itibaren çalıştığı her ay asgari ücretin en az %30’u kadar ücret alırlar.
  • Öğrenciler 11. sınıf sonunda kalfalık belgesi, 12. sınıf sonunda ustalık belgesi ve meslek lisesi diploması alırlar.
  • Haftada sadece 1 gün okula gelerek lise mezunu olurlar.
  • Öğrenciler 9. sınıftan itibaren İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Hastalık Sigortası kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sigortalanırlar.
  • Öğrenciler, mezun oldukları alan üzerine kuracakları iş yeri için KOSGEB aracılığı ile 50.000 TL hibe, 100.000 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000 TL destek alarak kendi iş yerlerini açabilirler.
  • Öğrenciler istedikleri takdirde diğer liselerde olduğu gibi son sınıfta üniversite sınavlarına kaydolup sınavlara girebilirler..

BÖLGEDEKİ ÖĞRENCİ VELİLERİ KURUMUN AVANTAJLARINI DUYUNCA ÇOK MEMNUN OLUYORLAR!

Arnavutköy ve çevresindeki halkın genellikle çocuklarının iş hayatına erken girmesi gerektiğini düşündüğü ve çocuklarının da hafta içi her gün okula gitmek yerine işe gitmeyi tercih ettiğini, birçok ailenin lise öğrenimi zorunlu olmasına rağmen çocuklarını ortaokuldan sonra hiçbir liseye kayıt yaptırmadığını belirten okul yetkilileri;  öğrencilerin eğitim hayatından mahrum bırakılmaması gerektiğini, öğrencinin  şayet  bir işte çalışmak istiyorsa Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırıp hafta içi sadece bir gün okulda teorik eğitim görerek hem meslek lisesi diploması hem de ustalık belgesi alabileceğini belirtti. Veliler ve öğrenciler, okulun sağladığı bu avantajlar hakkında bilgi sahibi olduktan sonra durumu çok büyük bir  memnuniyetle karşıladıklarını belirtiyorlar.

İŞVERENLER DE KURUMDAN ÇOK MEMNUN!

İşverenler, kalifiye personellerini kendileri yetiştirerek işletmelerin gelecekteki büyüme planlarını daha iyi oluşturabilmesi, devlet desteğinden de faydalanarak ekonomik giderlerin azalması ve mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören çalışanların işletmelerinden ayrılma oranlarının düşük olması gibi sebeplerle memnuniyetlerini dile getiriyor.

Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıdan okul web sitesine ulaşabilir veya Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Okul web sitesi: https://hssmem.meb.k12.tr/

E-posta: iletisim.hssmem@gmail.com

Telefon: 0 212 771 31 87

Adres: MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. KAPTANPAŞA SOK. NO25/3 ARNAVUTKÖY/İSTANBUL

Web Banner
Web Banner