Geçim sıkıntısı çekenlere devlet eli « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Geçim sıkıntısı çekenlere devlet eli

Sosyal Devlet kapsamında vatandaşlara yardımlar yapılmaya devam ediliyor.


Web Banner

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destek ödemelerinde müjdeli haber geldi. Aylık 1.250 TL nakit destek tüm evlerde olacağı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT üzerinden ödemeler yapılacak. İşte tüm detaylar…

HER HANEDEN EN AZ BİR KİŞİ BAŞVURSUN

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen destek ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen gelişmeler ile güncellenmeye devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara devlet tarafından nakit desteği veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte her haneye özel destek ödemesi yer alıyor. Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına müracaat ederek veya e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak başvuru da bulunabilir.

İhtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca yapılacak olan maddi destek yardımı ile birlikte devletten yeni duyurular yapıldı. Hanede yer alan bir kişi başvuru yapında 1.250 TL’ye kadar nakit desteği alıyor. Destek için bir kişinin başvurması yetiyor.

 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek programı ile birlikte her haneye aylık olarak 1250 TL destek ödemesi yapılıyor. PTT üzerinden hesaplara yatırılan destek ödemesi 12 ay süre ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar göre sadece ihtiyaç sahiplerine değil, asgari ücretli vatandaşlara ve tedavi gelirlilere de sunulacak.

Başvuru yapabilmek için e-Devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak arama motoruna Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yazarak oradan başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunan vatandaşlar 10 gün içerisinde ödemelerini alabilecek.

 

GELİRE GÖRE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Gelir durumuna göre verilen nakit desteği farklı durumlarda ödeniyor. Durumlara göre farklı miktarların yer aldığı destek ödemelerinde kişi başına düşen aylık gelire bakılarak 4 farklı şekilde ödeme yapılabiliyor. Aile yardımı ile birlikte hanelere verilecek olan yardım tutarları şu şekilde;

450 TL ve altında olan kişiler için 1.250 TL,
450 TL – 911,15 TL arasında olan kişiler için 1.100 TL,
911,15 TL ─ 1372,30 TL arasında olan kişiler için 950 TL,
1372, 30 TL ─ 2835,60 TL arasında olan kişiler için 850 TL ödeme yapılacak.

Web Banner
Web Banner