Filyasyon ekiplerinden yürekleri sızlatan çağrı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Filyasyon ekiplerinden yürekleri sızlatan çağrı!

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede önemli rol üstlenen filyasyon ekipleri, Düzce’de yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor.


Covid-19 pandemisinde hem vaka takibi hem de hastaların evde takibi için kurulmuş olan filyasyon ekipleri, vaka sayılarının artmasıyla beraber yoğun biçimde çalışmaya devam ediyor.

Filyasyon ekipleri artan vaka sayılarına müdahale etmeye uğraşıyor.“Vatandaşlardan ters tepkiler alabiliyoruz”Filyasyon ekipleri şefi Mehmet Cüceler çalışmalar kapsamında yaşanan zorluklara değinerek; “Ekip olarak günlük 13 ekip 26 kişi, 3 vardiya biçiminde çalışılıyor.

Toplamda 48 ekip, 10 masa başında, 30 tanede çağrı merkezi ve sahada ise 80 kişiyle çalışmaktayız. Yaşadığımız zorluklar ise hastalarımızın ev adreslerini bulmakta sıkıntı yaşayabiliyoruz. Köylerine gittiğimizde konum olmayabiliyor, telefonlar çekmiyor. Ekiplerimizle ulaşmaya çalışmaktayız. Hastaların adresleri farklı yerlerde çıkabiliyor. İnsanları aradığımızda ‘Sen beni bulacaksın madem gel bul’ biçiminde ters tepkiler alabiliyoruz. Bu hastalarımızı da geze geze bulmaya çalışmaktayız”dedi.