FETÖ’nün istihbarat üssü deşifre oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

FETÖ’nün istihbarat üssü deşifre oldu


Ankara’da yakalanarak cezaevine gönderilen FETÖ’nün önemli isimlerinden Yasin Ugan, 2016 yılı Ağustos ayından itibaren gaybubet adı verilen FETÖ evlerinde saklandığını belirterek, örgütün istihbarat ofisi hakkında bilgiler verdi.

DEVLETİN KOZMİK BİLGİLERİNE ULAŞMAK İÇİN KURULDUK

Ugan, FETÖ’nün devletin kozmik bilgilerine erişim için 2013’te Ankara Çukurambar’da bulunan Vişnelik isimli rezidansta teknik bir ofis kurduğunu söyleyerek, kendisinin de ofisin sorumlusu olduğunu söyledi.

13_24

Sabah’ın haberine göre, O dönemde MİT Mahrem Ankara Bölge Temsilcisi olduğunu söyleyen Ugan, kurulan sistemin uzak bilgisayar vasıtasıyla devletin istihbari bilgilerine bağlı olduğunu anlatarak şunları söyledi.

“AYNI ANDA 14 KİŞİYİ DİNLİYORDUK”

Yasin Ugan şunları söyledi:

14_13

“Merkezde aynı anda 14 kişiyi dinliyorduk. Örgütün mahrem yapılanmasında görevli Seyfullah Şencan ve Mehmet Emin Kuşçu da bu ofiste yönetici vasfıyla görevlendirildi. Örgüt bu kozmik merkezde Türkiye genelinde herkesin detaylı istihbari verilerini temin etmeye başladı. Çukurambar’da kurulan kozmik ofisi FETÖ’nün MİT’ten sorumlu Ankara Mahrem İmamı Yasin Ugan da itiraf etti.”



26 YILDIR ÖRGÜT ADINA ÇALIŞIYOR

Ankara’da FETÖ’nün kurduğu kozmik ofisin başındaki mahrem imam Yasin Ugan, FETÖ ile 1993’te Konya’da Sabah Dershanesi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle tanıştığını söyledi. 2012’de örgüt tarafından Adana iline MİT mahrem yapılanmasına öğretmen olarak atandığını söyleyen Ugan, 2013’te ise MİT Mahrem Ankara Bölge Temsilciğine getirildi. Ve ardından da kozmik ofisi yönetti.