Erzincan’da online satranç turnuvası düzenlendi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erzincan’da online satranç turnuvası düzenlendi

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı kutlama programları çerçevesinde Erzincan’da online satranç turnuvası düzenlendi.


Web Banner

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı kutlama programları çerçevesinde Erzincan’da düzenlenen online satranç turnuvasına katılan sporculara ödüllerini vermek üzere Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ödül töreni düzenlendi.

 “Akif’in Torunları Akif’in İzinde” sloganıyla yola çıkan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Hayrettin Paşa İlkokulu hazırladığı proje ile Erzincan’da bir ilke imza attılar.

Mehmet Akif ERSOY, İstiklal Marşı’nı yazdıktan sonra kazandığı ödülü kabul etmemiş ve bağışlamıştır. Bu ruhla hareket eden Erzincan satranç sporcuları kazandıkları ödülleri turnuvaya katılan diğer sporculara bağışladılar.

Derece elde eden sporculara sponsorlar tarafından verilecek ödülleri de TEMA Vakfı’na bağışlayarak Erzincan ilinde fidana dönüştürdüler.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Erzincan İl Temsilciğinin destekleri ile 12 Mart 2021 tarihinde online düzenlenen satranç turnuvasına 100 sporcu başvuruda bulundu. 65 sporcu turnuvaya katıldı. Satranç turnuvası 6 kategoriden oluştu.

Her kategorinin ilk üç sporcusu madalya kazandı. Madalya kazanan sporculara Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü satranç takımı desteğinde bulundu.

Ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak MUMCU, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin EROL, Okul Müdürleri, Satranç İl Temsilcisi ve sporcular katıldı.

                                                                 Madalya Almaya Hak Kazanan Sporcular

Kategori (Açık)1. Sura Damla DONAT2. Celal CİMİNLİ3. Levent KARA
2006-2003 Doğumlular Açık Kategori1. Ömer Faruk SAN2. Ahmet Ebubekir SAN
2007-2008 Doğumlular Açık Kategori1. Ayşe Meryem SAN2. Arca Ege CENGİZ3. Egemen Nazım ÖZKER
2010-2009 Doğumlular Açık Kategori1. Kerem TORUN2. Berra ÖLMEZ3. Mehmet Akif TAT
2011-2012 Doğumlular Açık Kategori1. Egemen ULUÇAY2. Ahmet Efe DOĞAN3. Ömer Kayra UÇAR
2013-2014 Doğumlular Açık Kategori1. Alperen USLU2. Yunus Emre KARAKUŞ3. Yakup KARA
Web Banner
Web Banner