Erzincan’da Koruculara Hizmet İçi Eğitim Semineri Verildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erzincan’da Koruculara Hizmet İçi Eğitim Semineri Verildi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından görev yapan güvenlik korucularına yönelik hizmet içi eğitim semineri verildi.


Web Banner
Düzenlenen programa, Erzincan Valisi Mehmet Makas, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın ve bazı kurum müdürleri ile çok sayıda güvenlik korucusu katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, katılımcılara ve koruculara İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun selamını iletti.

Daha sonra konuşan Vali Mehmet Makas, verimli bir eğitim semineri olacağına vurgu yaparak, eğitim seminerinin hayırlı olmasını diledi.

 Vali Makas konuşmasının devamında; “Devlet olmak öncelikle vatandaşının emniyetini sağlamaktan geçiyor. Adaletten geçiyor.  Bunun içinde polisimiz, jandarmamız, askeriyemiz ve onların en büyük yoldaşı olan güvenlik koruyucularımız bizim vazgeçilmezimizdir. Adaleti sağlayamıyorsanız,  emaneti koruyamıyorsanız devlet olmanın hiçbir hükmü yoktur. Bizim devlet kültürümüzde İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı vardır. Bu millet tarih yolculuğunda sadece kendi milletinin değil, fethettiği yerdeki insanların bile huzurunu sağlamak adına tarihte yol yürüyen bir millettir. Biz ne zaman ki üç kıtada hakim olmuşuz şöyle dünyaya bir bakın dünyada hoşgörü vardır, kavga gürültü yoktur,  adalet vardır huzur vardır. Bu gün bu millet kutlu bir yürüyüş içerisindedir. Bu kutlu yürüyüşle de hak ettiği yere gelecektir.
Dolayısıyla bizim devlet kültürümüzde görevini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir. Güvenlik korucularımızın güvenlik güçlerimizle birlikte bu görevi en güzel şekilde icra ettiğine bizler şahidiz. Her birinize, bütün güvenlik güçlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Artık dağlarımızda bizden habersiz kuş uçmuyor. Her birinize eğitimlerinizde başarılar diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi
Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, güvenlik korucularına seminer vererek “tutum davranış ve edep” vurgusunda bulundu. Program güvenlik korucularının sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile devam etti.

Web Banner
Web Banner