Ereğli’nin ilk Fen Teknoloji, Matematik Ve Mühendislik Atölyesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ereğli’nin ilk Fen Teknoloji, Matematik Ve Mühendislik Atölyesi


Ereğli’de ilk defa Pestilci Ortaokulu Fen Teknoloji Matematik Ve Mühendislik Atölyesi kurdu, açılışı KDZ Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yaptı.

Tören, Aynur Yılmazer yönetimindeki flüt korosu ile başladı. Zafer Şener eşliğinde Rabia ve Melisa’nın selendirdiği şarkı ile devam eden programda konuşmalar bölümüne geçildi. 

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Tayfun ÖZTÜRK yaptı. Öztürk konuşmasında “Çocuklarımızın bilim sanat spor ve kültür becerilerini geliştirmek ve onlara fırsat eşitliği sağlamak bizim görevimizdir. Eğitim Yöneticisi olarak öğretmenlerimize ve öğrencilerimize 21. YY becerilerini geliştirmelerine ortam sağlamalıyız. İşte ortam, işte atölye… Bugün Sayın Kaymakamımızın ve siz değerli misafirlerimizin teşrifleriyle açmak üzere olduğumuz Fen Teknoloji Matematik Ve Mühendislik Atölyesinde öğrencilerimizin somut deneyler yaparak bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında gelişmelerini beklemekteyiz…” dedi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ise konuşmasında “Ereğli’nin eğitim öğretimdeki durumu malum, gelişmiş bir düzeyimiz var. Bugün burada okul müdürümüz bizim adımıza söylenmesi gerekenleri söyledi. Benim meslekte 30’uncu yılım bu kadar çabuk uyum sağlayan bir ilçede ben çalışmadım. Bundan memnuniyet duyuyorum. Çünkü biz 21’inci yüzyılda dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına gireceksek bugün bu atölyede çalışan çocuklarımızla gireceğiz. Her alanda sadece bilimde değil, sanatta da gireceğiz. Girecekse bu çocuk Ereğli’den girecek. Bunun altyapısını sağlamak da burada okul müdürlerimizin, ilçe yöneticilerimizin ve ilçe kaymakamı olarak da benim görevim. Biz bu toplumun hizmetkârıyız. Bu vesileyle velilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu açılış kurdelasını Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve öğrencilerle birlikte kesti. Atölyeye giren protokol üyeleri ve misafirler sürprizle karşılaştı. Su borularından yapılan bir enstrümandan Ceylin ve Emre, katılımcılara melodi sunumu yaptı.