Erdoğan fiyatı açıkladı, üreticilerin yüzü güldü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan fiyatı açıkladı, üreticilerin yüzü güldü

Ordulu üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatlarından memnun olduklarını belirtti

Bu haber 28 Temmuz 2020 - 9:07 'de eklendi ve 121 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalarının ardından fındık fiyatlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için TMO’nun kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite kabuklu fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 liradır. Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına 1 lira, alan bazlı mazot bazlı desteği olarak da kilogram başına 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını 25 ila 25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLAR FİYATTAN MEMNUN

Ordulu fındık üreticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatlarının oldukça yerinde olduğunu belirterek, üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu kaydettiler. Fındık fiyatlarının, hasat tarihinden önce açıklanmasının, serbest piyasada da fiyatların yükseleceğine işaret olduğunu ifade eden üreticiler, fiyatlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler.

SİYASİLERDEN CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet ilmi Güler, fındık fiyatlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımıza üreticilerimiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyor, fiyatın bölgemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise sosyal medya paylaşımında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı. Giresun fındığı 22.5 TL, Ordu fındığı 22 TL. Var olasın Cumhurbaşkanım, adamsın adam. Vampirlere güzel bir ders verdin. Fındık üreticisine hayırlı olsun. Seni seviyoruz milletin adamı, milletimize can feda” dedi.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN