Ekipler canla başla çalışıyor! Deprem bölgesinden umutlu haberler geliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ekipler canla başla çalışıyor! Deprem bölgesinden umutlu haberler geliyor


Depremde en çok yıkıma uğrayan bölgelerden biri olan Antakya’da, ülkenin bir çok bölgesinden giden arama-kutarma ekiplerinin çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Bu ekiplerden biri olan Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, depremden saatler sonra enkaz altında kalan baba ile kızına sağ olarak ulaştı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Sıkıştığı beton blokların altında ekipleri görünce gözyaşlarına boğulan ve isminin Zeliş olduğu öğrenilen kız çocuğu ile babası, yoğun çabalar sonrası enkazdan çıkarıldı. Yaralı çıkarılan baba ile kızı, bölgedeki hastanelere sevk edilirken, aynı enkaz altında kalan anne ile oğlunun hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Baba ile kızının kurtarılma anı ise kameralara anbean yansıdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde OHAL ilan edildiHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAsya enkazdan 30 saat sonra çıkarıldı!Haberi Görüntüle

YUSUF BEBEK 36 SAAT SONRA KARDEŞİ VE ANNESİYLE BİRLİKTE KURTARILDI

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma timleri, anne ve iki çocuğunu 36 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı. Kahramanmaraş ve çevre illeri etkileyen depremler sonrası enkaz altında kalan vatandaşlar, Türkiye’nin dört bir sathından deprem bölgesine gelen kurtarma ekipleri sayesinde demir ve beton yığınları altından kurtarılıyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Hatay’da konuşlanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama ve kurtarma timleri, bölgede önemli kurtarma operasyonlarına imza atıyor. Ekinci Mahallesi’nde enkaz altında kalan Zöhre Hatay ve beş aylık bebeği Yusuf ile diğer çocuğu, Erzurum ekibinin özverili çalışmasıyla 36 saat sonra kurtarıldı. Küçük bebeğin kurtarıldıktan sonra anne kucağındaki mutlu anı görülmeye değerdi.

ESKİŞEHİR’DEN GİDEN ARAMA KURTARMA EKİPLERİ ANTAKYA’DA ENKAZ ALTINDAN 2 KİŞİYİ KURTARDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan Fuat Koku sitesinin enkazında kalan Eylül Canpolat (17), depremden 38 saat sonra Eskişehir’den giden Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) tarafından enkazdan çıkarıldı. Eylül’ün babası kızına sarılarak ağlaması, ekipleri ve enkaz başında bekleyenleri duygulandırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Kanguru Sokak’taki Fuat Koku sitesi yıkıldı. Enkazda kalanlar için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına, Eskişehir’den giden OBAK ekipleri de katıldı. Ekipler, depremden 38 saat sonra enkazdan Eylül Canpolat’ı yaralı olarak çıkardı. Sedyeye alınan Eylül’ü gören babası, kızına sarılarak gözyaşı döktü. Baba ile kızının birbirlerine sarılması ekipleri ve çevrede bekleyenleri duygulandırdı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Eylül Canpolat, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eylül’ün durumunun iyi olduğu belirtilirken, ekiplerin enkazda arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

4 YAŞINDAKİ GÜL 33 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde ilk depremin ardından yıkılan 3 katlı binanın birinci katında kolon arasında sıkışan 4 yaşındaki Gül İnan ise Eskişehir’den giden Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) ekipleri tarafından depremden 33 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Gül’ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İTFAİYE PERSONELİ GÖÇÜK ALTINDAKİ BEBEĞİ ‘TAMAM KUZUM, GİDELİM’ DİYE KURTARDI

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da göçük altında kalan bir kız bebek, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı. Bebeği kucaklayıp, ‘Allah Allah’ diyerek enkazdan çıkaran itfaiye personeli, ‘Tamam kuzum, gidelim’ diyerek ambulansa götürdü.

class=”medyanet-inline-adv”>

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürdü. AFAD koordinasyonunda Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için zamana karşı mücadele etti. Büyükşehir ekipleri, Hatay ve Kahramanmaraş’ta dünden bu yana 24 vatandaşı enkazdan sağ olarak çıkarmayı başarırken, bugün ise Hatay’da mucize bir kurtuluşa imza attı. Enkazın altında soğuk havaya rağmen yaşama tutunmayı başaran bir kız bebek Antalya itfaiyesi ekiplerince kurtarıldı. Kız bebeği kucaklayıp, ‘Allah Allah’ diyerek enkazdan çıkaran itfaiye personeli, ‘Tamam kuzum, gidelim’ diyerek ambulansa götürürken, duygulandı.

18 YAŞINDAKİ SAMET KURTARILDI

Aynı ekip Kahramanmaraş’ta yerle bir olan binadan da 18 yaşındaki Samet isimli genci kurtardı. Saatler süren titiz çalışma sonucu enkazdan kurtarılan genç, hastaneye sevk edildi. Samet’in kurtarılma anlarını çevrede bulunanlar gözyaşlarıyla izledi.

class=”medyanet-inline-adv”>

BELEDİYE BAŞKANLARI KILIÇDAROĞLU İLE DEPREM BÖLGESİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgelerine yaptığı ziyarete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Kılıçdaroğlu ile belediye başkanları depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Adana ve Hatay’da inceleme yaptı.

‘Gün birlik günü’ çağrısını yineleyen Başkan Böcek, yaraların el birliğiyle sarılması için çalışacaklarını belirterek, “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

HATAY’DA 4’Ü ÇOCUK 6 KİŞİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Beykoz Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde büyük hasara neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgedeki yaraları sarmak için seferberlik başlattı.

Depremin olduğu ilk andan itibaren arama ve kurtarma çalışmalarına destek veren Beykoz Belediyesi arama kurtarma ekipleri, bugün 4’ü çocuk 6 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı. Çocukların enkazdan çıkarılma anı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

HATAY’DA ENKAZ ALTINDAKİ ÇOCUK VE BİR VATANDAŞ 30 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde çok sayıda bina yerle bir oldu. Binaların enkazında saatlerdir kurtarılmayı bekleyen vatandaşlara, İstanbul’dan gelen bir grup gönüllü genç yardım elini uzattı.

Mahallede yerle bir olan binanın enkazında kalan 5 yaşındaki çocuk, gençler tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Üzüntü ve sevincin bir arada yaşandığı kurtarma anları ise kameralara yansıdı.

KÜÇÜK MİNA 37 SAAT SONRA KURTARILDI

Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta Hayrullah Mahallesi’nde bulunan Aydın Apartmanı depremde tamamen yıkıldı. Depreme uykusunda yakalan 3 yaşındaki Mina İpekli de enkaz altında kaldı.

Azerbaycan’dan gelen ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla küçük Mina, 37 saatin ardından sağ olarak kurtarıldı. Küçük kızın enkazdan çıkarılması sevinçle karşılandı. Dede Ejder Kurt, torununun enkazdan çıkarılmasının ardından ekiplere teşekkür etti.