E-okulda Yapılacak İş ve İşlemler belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

E-okulda Yapılacak İş ve İşlemler belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), uzaktan eğitim sürecinde basılı karne verilmemesi yönünde karar alsa da yaklaşık 18 milyon öğrenci  dijital ortamda karne alacak.


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), uzaktan eğitim sürecinde basılı karne verilmemesi yönünde karar alsa da yaklaşık 18 milyon öğrenci  dijital ortamda karne alacak. Karneler e-okul VBS(Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden görüntülenebilecek.

Bu süreçte öğretmenler ilkokul ve ortaokulda ders etkinliklerine katılım puanı ile öğrencileri değerlendirecek. Ayrıca veli isteğine bağlı olarak uzaktan eğitime geçilmeden önce yapılan sınavlar, karne notu olarak değerlendirilebilecek.

Ders etkinliklerine katılım puanları haftalık ders saati 2’ye kadar olan dersler için 2, haftalık ders saati 3 ve daha fazla olan dersler için 3 defa girilebilecektir. İlgili dersin dönem sonu notu, bu iki veya üç notun aritmetik ortalaması olacaktır.

Öğretmenler, öğrenciler için karne görüşünü de 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl kısmına gireceklerdir. Karne, elektronik ortamda görüntülenebileceğinden bu kısım el ile daha sonradan doldurulamayacaktır.

İlgili şubeden sorumlu sınıf öğretmeni, ”Tüm Dersler” kısmını seçerek öğrencilere davranış notu girişi yapacaktır. Bu giriş, tüm öğrenciler için eksiksiz olarak yapılacaktır.

Öğrencinin okuduğu kitaplar da e-okul sınıf kütüphanesine işlendikten sonra ilgili öğrenciye tanımlanacaktır. Burada yapılacak işlemlerde öğrencilerin beyanı esas alınacaktır.

Son olarak sosyal etkinlik ve kulüp kısmı da e-okul iş ve işlemleri arasında yapılacaklar listesinde. Bu kısımda da okuldaki diğer sınıf ve şubelerle iletişime geçilerek ve okulda yapılan çalışmalara göre öğrencilere veri girişi yapılmalıdır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Yarıyıl Yıl Sonu(Uzaktan/Çevrimiçi/Online/EBA TV eğitimi) E-okul Öğretmen Yapılacak İş ve İşlemler

1-Ders Etkinliklerine Katılım – Ders Notu

2-Öğrenci Karne Görüşü

3- Davranış Notları

4-Öğrencinin Okuduğu Kitaplar

5- Sosyal Etkinlik/Kulüp

6- İdarenin Vereceği Diğer Görevler

Web Banner
Web Banner