DYK’lar daki ders sınırı kaldırılacak mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DYK’lar daki ders sınırı kaldırılacak mı?


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimde geçen süreci önümüzde ki sene telafi eğitimleri ve DYK’lar ile telafi edilecek. Peki destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında değişiklik yapılacak mı? Geçtiğimiz seneler de DYK açılmasına onay verilmeye dersler için onay verilecek mi ?

Küresel çapta yaşanan pandemi nedeniyle okullar 13 mart tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçmiş ve eğitim camiası için yeni bir dönem olan uzaktan eğitim dönemi başlamıştı. Hastalığın seyrinin artmasıyla beraber Kabine toplantısında alınan karar gereği 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonlandırıldı ve uzaktan eğitime 19 Haziran tarihine kadar devam kararı alındı.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı , 2019-2020 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitim sürecinde geçen derslerin telafi eğitimlerinin 31 ağustos tarihinde başlayacığını ve bu telafi eğitimlerinin yıl boyunca destekleme ve yetiştirme kurslarıyla da devam edeceğini açıkladı.

Diğer bir değişle önümüzde ki eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim derslerinin eksik kalan,anlaşılamayan konuları destekleme ve yetiştirme kurslarında tekrardan anlatılabilecek.
Fakat bilindiği gibi DYKlar başladığı günden bu yana bazı derslerde dyk açılmasına onay verilmemektedir. Örneğin meslek liselerinde ki bölüm derslerinde destekleme ve yetiştirme kursu açılmasına ilçe MEMler tarafından onay verilmemektedir. Ayrıca bazı her sınıf düzeyinde de dyk açılabilecek ders kotası uygulanmaktadır.

Milli Eğitim bakanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda önümüzde ki sene dyk lar bir yöndende uzaktan  eğitimin telafi olacağı için milli eğitim bakanlığının ders ayrımı yapmaksızın okullarda okutulan tüm derslerden destekleme ve yetiştirme kursu açılmasına onay vermesi beklenmektedir.

Web Banner
Web Banner