Dünya Sağlık Örgütü’nden Flaş Aşı Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dünya Sağlık Örgütü’nden Flaş Aşı Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü, Astrazeneca – Oxford ve Çin aşıları acil kullanım izni gözden bir kez daha geçirildiğini söyledi.


Web Banner

Dünya Sağlık Örgütü aşılama direktörü Kate O’Brien tarafından yapılan açıklamada, “Çin aşıları ve Astrazeneca – Oxford aşısı için acil kullanım izni sürecini inceliyoruz. Diğer aşılarla alakalı sürecü başlatıyoruz.“

31 ARALIK’TA PFİZER-BİONTECH AŞISINA ONAY VERMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü, Pfizer-BioNTech firmasının üretmiş olduğu Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay vermişti.

Dünya Sağlık Örgütü’ 2020′ yılın bitmesine birkaç saat kala yapılan açıklamada, Almanya’da Türk bilim adamı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer iş birliğinde geliştirdiği Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay verildiği söylenmişti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao konuya dair yapmış olduğu açıklamada “Kovid-19 aşılarına küresel erişim sağlamaya yönelik çok olumlu bir adım.”

ÜRETİCİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, daha önce SinoVac’ın aşısına dair sorusunu cevaplamış, “Bir dizi farklı gruptan bir dizi farklı aşıyı inceliyoruz.

Çin aşılarının üreticileri ve dünyanın dört bir yanındaki aşı geliştiricilerin üreticileri ile temas halindeyiz.”

Kovid-19 aşıların kullanımına “her ülkenin kendi makamlarının karar vereceğini” söyleyerek “İnsanlar çok endişeli olmamalı. Unutmayın, aynı anda çevrimiçi olarak gelen birkaç aşı adayı var.

Dolayısıyla bir aşı belirli kişiler için uygun olmayabilir, kendinize uygun başka bir aşı da bulabilirsiniz.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün aşıları sadece incelediğinin, bir onay makamı olmadığının altını bir kez daha çizen Harris, aşılara sadece ülkelerdeki aşı düzenlemelerini yapan makamların onay verebileceğine söylemişti.

Web Banner
Web Banner