Öğretmenevinde büyük yolsuzluk! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenevinde büyük yolsuzluk!


Web Banner

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün aylardır yürüttüğü takip sonucunda şehri saran yolsuzluk zinciriyle karşılaşıldı.

Yapılan teknik takipler sonucunda; ihaleye fesat karıştırdıkları, usulsüz fatura düzenledikleri, gayri resmi ortaklıklar kurarak haksız kazanç elde ettikleri ve devleti zarara uğrattıkları tespit edilen gruba operasyon düzenlendi.

Birçok adreste eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında Diyarbakır Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur’un da bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındı.

İHALELER AKRABALARA VERİLMİŞ!

Hazırlanan dosyada şüpheliler hakkında çarpıcı detaylara ulaşıldı.

Diyarbakır Öğretmenevi üzerinden dağıtılan birçok ihalede usulsüzlükler tespit edilirken, bazı ihalelerin 1. ve 2.hısım akrabalara verildiği ortaya çıktı.

“Restoran ihale olayı” başlığı altında, 106 bin liralık ihalenin, ihale komisyonunda yer alan isimlerle akraba olduğu tespit edildi.

Restoran ihalesinin verildiği komisyonun başında ise İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Serkan Batur’un olduğu anlaşıldı.

ÖĞRETMENEVİ KAFETERYASINDAN HAKSIZ MENFAAT

Diyarbakır Öğretmenevi’nin kafe inşaatı ile tespit edilen yolsuzluklar hazırlanan dosyaya şu ifadelerle geçmiş:

“Öğretmenevi çalışanlarının öğretmenevi tarafından düzenlenen ihale ve doğrudan temin vasıtası ile yapılan iş, yapı ve hizmet alımlarından haksız menfaat teminini alışkanlık haline getirmeleri nedeni ile bahse onu kafe inşaatının geçici kabulünün de usule uygun bir şekilde yapılmadığı…

Kafe kiralama ihalesinin kafenin camlarının takılmaması nedeni ile iptal edilmesi gerekirken öğretmenevi müdürü Yunus Memiş’in ihaleyi iptal ettirmediği ve inşaatı eksik bir şekilde teslim aldığı değerlendirilmiştir.”

YILLIK 250 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUK

Diyarbakır Öğretmenevi üzerinden gerçekleştirilen ihaleler ve öğretmenevinin düzenlediği eksik faturalandırma işlemlerinden yaklaşık 250 milyon liralık haksız kazanç elde edildiği öngörülüyor.

Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen birçok organizasyonun faturalandırmasının düşük rakamlardan gösterildiği, geri kalan ücretlerin elden alındığı anlaşıldı.

Örneğin 50 bin liralık bir düğün için 5 bin liralık fatura kesilirken geriye kalan tutar bu grubun arasında pay ediliyor.

Kaynak Yeniçağ

Web Banner
Web Banner