Millet Camii’nde kılınan cuma namazı için açıklama! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Millet Camii’nde kılınan cuma namazı için açıklama!


Diyanet İşleri Başkanlığından geçtiğimiz günü Beştepe Millet Camiinde kılınan Cuma namazıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN
27.03.2020 CUMA GÜNÜ ANKARA MİLLET CAMİSİNDE KILINAN CUMA NAMAZI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA :

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara Millet Camii’nde kılınan Cuma namazı konusunda gerekli açıklama hem namaz öncesi medya aracılığı ile hem de okunan hutbenin girişinde duyurulmuş olmasına rağmen konunun farklı alanlara çekilmek istendiği farkedilmiş ve yapılan açıklamanın tekrarlanması ihtiyacı hasıl olmuştur. Kılınan Cuma namazının amacı şudur:
Giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle ülkemiz genelinde yine maalesef Cuma namazları kılınamayacağı anlaşılmıştır. Ancak, İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan Cennet Vatanımızda, İslam toplumunun ŞİARLARINDAN biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına, salgın tehlikesi bitinceye kadar Türkiye’de sadece bir yerde, Ankara Millet Camiinde, Gerekli tedbirler alınarak çok az sayıda katılımla (Temsîlen Ankara İl ve ilçe müftüleri) cuma namazı eda edilmiştir. Milletimiz, televizyonları aracılığıyla hutbeyi dinleyebilmişlerdir. Millet Camii’nde kılınmış olması tamamen güvenlik nedeniyledir. Başka bazı İslam ülkelerinde de tek bir yerde namaz kılınarak aynı uygulama yapılmaktadır. Hayırlara vesile olur İnşaAllah.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur