Devlet liselerine talep arttı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Devlet liselerine talep arttı


Web Banner

Türkiyedeki köklü devlet liseleri, dünya standartlarında eğitim verebilmek için uluslararası müfredat ve diploma programları uygulamaya başladı. Böylece eğitim standartı, lise çağındaki öğrencilerin ve velilerinin okul seçimindeki öncelikleri arasında üst sıralara taşınıyor. Son olarak 20 Haziranda yapılan Lise Geçiş Sınavının ardından gözler 16 Temmuzda açıklanacak sınav sonuçlarına çevrilirken öğrencilerin hedefledikleri liselere görüşme ve ziyaret talebinde bulunmaya başladıkları görüldü.

Devlet liseleri ile AP (Advanced Placement) adı verilen uluslararası müfredat ve diploma programını uygulamaları için iş birliği halinde olan WCEP (Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programı) Türkiye Genel Müdürü Volkan Cerrahoğlu, soruların açıklanmasıyla birlikte yüksek puan alacağını öngören öğrencilerin özel okul ve kolejlerden ziyade uluslararası müfredat uygulayan devlet liselerine yöneldiğini söyledi.

 

İşte Öne Çıkan 6 Devlet Lisesi ;

Öğrencilerin ve velilerin, yerleştirme sürecinde en iyi tercihleri yapabilmek için yoğun bir araştırma sürecine girdiklerini belirten Cerrahoğlu, okul tercihlerinde uluslararası eğitim standardının başlıca kriter haline geldiğine dikkat çekti.

Cerrahoğlu, “Uluslararası eğitimde fırsat eşitliği, sınavda belli bir başarı düzeyini yakalamış her öğrencinin hakkı. WCEP Türkiye olarak bizler de köklü devlet liselerimizle iş birliği yaparak dünya standartlarında eğitim verebilmelerini sağlıyoruz.

Bu yılki sınav sürecinin ardından yüksek puan bekleyen öğrencilerimizin AP programını entegre ettiğimiz İzmir Atatürk Lisesi, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Validebağ Fen Lisesi, Adana Anadolu Lisesi, Antalya Lisesi ve Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi gibi köklü devlet liselerimize olan yoğun talepleri, eğitim standardında özel okul farkının ortadan kalktığına ve hedeflediğimiz fırsat eşitliğinde önemli bir yol katettiğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu.

Web Banner
Web Banner