Demirören Medya Lisesi, ilk öğrencilerini bekliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Demirören Medya Lisesi, ilk öğrencilerini bekliyor


Alanında ilk ve tek olan medya lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 30 öğrenci kabul edecek. Ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerin ders vereceği hazırlık sınıfıyla başlayacak olan devlet lisesi statüsündeki Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne öğrencilerin ilgisi çok büyük.

Duayenler ders verecek

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle eğitim verecek lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standardında çağdaş bir eğitim alacak. Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek lisede öğrenciler mesleklerini Milliyet, Hürriyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında görev yapan sektörün duayenlerinden öğrenebilecek, henüz lise öğrencisiyken deneyim kazanacaklar.

Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında 5 yıllık eğitim verilecek. Şehir dışından gelecek öğrencilere ücretsiz konaklama ve İstanbul’un her yerine servis imkânı sunulacak. Öğrenciler ayrıca burs ve staj gibi olanaklara da sahip olacaklar.

Bakan Özer, açılışını gerçekleştirdi

Okulun açılışında bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulun medyanın içinde yer almasının önemine dikkat çekerek “Buraya ciddi rağbet olacak. Çünkü çok az sayıda öğrenci alınacak. İstihdam garantili bir mesleki eğitim sunulacak. Medya alanında kariyer planlaması yapan tüm başarılı öğrencilerimizi bu lisemize bekliyoruz” dedi.