Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılacak Olan Toplantının Ana Gündem Maddesi, Koronavirüs Salgını « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılacak Olan Toplantının Ana Gündem Maddesi, Koronavirüs Salgını

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında bugün toplanıyor.


Web Banner

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan toplantının ana gündem maddesi, Kovid-19 salgınıyla alakalı alınacak yeni tedbirler olacak.

Sağlık Bakanı Koca’nın, son iki haftadır, hafta sonları yasaklı olarak uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra vaka sayıları illere göre nasıl etkilendiğine dair bir sunum yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Koca’nın toplantıda, gönüllü aşı olanlarla alakalı son rakamları paylaşacağı, ayrıca, yerli aşıyla alakalı bilgilendirme yapacak.

Alınacak yeni tedbirlerin masaya gelecek toplantıda, özellikle vaka sayıların yüksek olduğu yerlerde şehirlerarası yolculuğun yasaklanmasıyla alakalı değerlendirmelerin yapılacağı belirtiliyor.

DOĞU AKDENİZ’DE TÜRK GEMİSİNİN HUKUKSUZ ARANMASI

Kabinenin gündem başlıkları arasında, Doğu Akdeniz’de Libya’ya gıda, insani yardım ve boya malzemesi götüren Türk gemisinin hukuksuz bir şekilde aranması da olacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diplomasi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar askeri yönden yaşanan gelişmelerle alakalı kabine üyelerine bilgi verecek.

Yine, bundan sonra böyle bir durum karşısında alınacak tedbirler ve atılacak adımlar değerlendirilecek.

Kabine toplantısında, Milli Savunma Bakan Akar’ın önümüzdeki günlerde Karabağ’a gidecek olan Mehmetçiğin, orada üstleneceği göreve dair bilgilendirme yapması bekleniyor.

Rusya ile ateşkesi gözetlemek için kurulacak ortak merkezin faaliyetleri görüşüleceği toplantıda, TSK’nın sahada gerçekleştireceği çalışmalar, üstleneceği görev, asker sayısı ve Türk askerinin bölgedeki pozisyonu anlatılacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede gelinen son noktayı aktaracak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl yapılan terör operasyonları hakkında kabine üyelerini bilgilendirecek.

Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Bakanı Soylu Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerin denetimlerine dair değerlendirmeler yapacak.

Web Banner
Web Banner