Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Akşam sayın Putin ile görüştük, gündüz Makron ve Merkel ile görüşmeler yaptık. Bütün bu değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız” dedi.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İzmir’den yola çıkan bir araç bu otoyol sayesinde 40 dakika içinde Çandarlı’ya ulaşabilecek.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Açılışını yaptığımız otoyolumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

İzmir’i PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en önemli limanını inşa edeceğimiz Çandarlı’ya bağlıyoruz. Bugün; Koyundere, Aliağa, Çandarlı kısmını da hizmete vererek bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projemiz yol kısmı yanında 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğüyle İzmir’e yakışan bir eser oldu.

255 MİLYON LİRA ÜLKEMİZE KATKISI OLACAK

İzmir’den yola çıkan bir araç en fazla 40 dakika içinde Çandarlı’ya ulaşabilecek. İzmir – Aydın, İzmir – Çeşme projelerinin devamı niteliğindedir. Mesela Larissa Antik Kenti bölümü tünelle geçildi. Arkeolojik köprü ile bir başka antik kente giden yolun ve eserlerin korunması sağlandı.

Zamandan vakitten ve nakitten, yakıttan sağladığı tasarrufla her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkemize çok katkısı olacaktır. 2020 yılında bu otoyolun ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Bugün bu otoyolu açarken, İzmir’in tüm milletvekillerinin burada olmasını isterdim. Grup toplantısında İzmir milletvekili olan Kılıçdaroğlu’na da çağrı yaptım. Yoksa aranızda da ben mi göremiyorum.

Alsancak Stadyumu’nun inşasını da bitirmek üzereyiz. İzmir’e iki millet bahçesi kazandırıyoruz. İzmir’in dört bir yanına spor tesisleri inşa ettik. Şehrimizde 35’i hastaneden oluşan 110 sağlık tesisi hizmete sunduk.

110 SAĞLIK TESİSİ HİZMETE SOKTUK

İzmir’e 2 millet bahçesi kazandırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne kadar yaklaşık 6 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. 110 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete soktuk. 2060 yataklı Bayraklı şehir hastanemizle birlikte 5 hastanenin yapımı devam ediyor. 19500 adet konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik.

44 bin 279 bağımsız birimde riskli yapı tespiti yaptık. 39 bin 260 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evlerini boşaltan İzmirli vatandaşlarımıza 228 milyon lira kira yardımı sağladık. 523 kilometre ilave ile bölünmüş yolu 926 kilometreye çıkardık. İstanbul-İzmir yolunu 8-9 saatten 3 buçuk saate, Bursa’yı 1 saate, Eskişehir’i 2-2.5 saate düşürdük.

İzban’ı şehrimizi kazandırdık mı? Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne demiryolu bağlantısını kurduk mu? İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni’nin yapımı devam ediyor. İçinde otoyol ve raylı sistemlerin olduğu İzmir Körfez Geçişi projesinin etüt projesi tamamlandı, imar çalışmaları sürüyor. Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik. Tarımda İzmir’e son 17 yılda 4.5 milyar lira hibe desteği verdik. 6.6 milyar lira da orman su yatırımı yaptık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında 38 projeye 23 milyon liralık hibe ödemesi gerçekleştirdik.

TÜRKİYE’NİN VERDİĞİ MÜCADELE YENİ BİR İSTİKLAL HARBİ’DİR

Türkiye Suriye’de Libya’da Akdeniz’de kritik mücadele verirken içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmalar başlatılıyor. Boş tartışmalarla geçirecek tek bir anımız bile yok. İftirayla, yalanla varlık gösterenlere meydanı boş bırakmayacağız. Türkiye’nin verdiği mücadele yeni bir İstiklal Harbi’dir. Bu oyunlara gelmeyeceğiz, kendi işimize bakacağız. Biz hep eserlerimizle konuştuk, inşallah bundan sonra yine eserlerimizle konuşmaya devam edeceğiz. Varsa bizimle eser, proje konusunda yarışacak birileri, buyursun çıksın karşımıza, hodri meydan diyoruz.

Türkiye’nin Suriye ve Libya politikası ne maceradır ne de keyfe keder bir tercihtir.

500 YIL ÖNCEDE ORADAYDIK

Bay Kemal Akdeniz’de olan ülkeleri saydı, sadece Türkiye yokmuş. Biz orada sondaj gemilerimizle sondaj gemilerimizle varız. Bay Kemal sen bunu söylediğinde 2 gemimiz vardı şimdi 3’ü aldık haberin olsun. Biz doğu Akdeniz’de sadece gemilerimizle değil, uçaklarımızla fırkateynlerimizle oradayız. Biz 500 yıl önce oradaydık bugün de oradayız.

Libya’nın meşru başkanı ve yönetimiyle masaya oturduk imzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan uluslararası hukuktan anlamayan bu notada akıl hocaları olmayan, akıl hocası karga olanın akıbeti ne olur? Bunların durumu bu Gayrimeşru Hafter’e karşı biz orada yönetici, kahraman askerlerimiz, Suriye milli ordusundan ekiplerimizle beraber oradayız. Birkaç tane şehidimiz var şunu da söyleyelim ki birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK

Gabar’da varız, Cudi’de varız, Bestler Deresi’nde varız. Mehmetçiğimiz bu işin hesabını soruyor ve terörden de içerde büyük temizliği yaptık. FETÖ terörüyle de mücadeleyi büyük oranda sürdürüyoruz. Bunun için önümüzdeki sorun alanlarının hiçbirinde geri adım atmadan başlattığımız çalışmaları mutlaka sürdürecek ve hedefe ulaşacağız. Pakistan’daydık. Salı günü Azerbaycan’dayız.  Tüm coğrafyalarda Türk’ün ve Türkiye’nin varlığını ortaya koyacağız. Her gün yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Sırf ülkemizi müşkül duruma düşmesi için hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. Dün sabah Putin’le görüştük, Macron ve Merkel’le görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız.

Başarılarımız küresel düzeyde denklemi değiştirecek sonuçlar doğuracak. İnşallah bu millet kazanacağı başarılar ve zaferlerle tarihin gidişatına yön verecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Web Banner
Web Banner