Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bülent Arınç’a tepki! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bülent Arınç’a tepki!


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl kongrelerine video konferans yoluyla açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Bülent Arınç‘ın göndermede bulunarak, “Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile Hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş‘ın serbest bırakılması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç‘a tepki gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Son dönemde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalarla reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki kimi zaman birlikte çalışmış olsak bile şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile, hükümetimiz ile, partimiz ile ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Türkiye’yi dışarıya şikayet ederek başka ülkelerin yönetimlerine bize nasıl ve nereden saldıracağının akıllarını vererek dün söylediğini bugün yalayanların sonu hüsran olacaktır.

Gezi eylemlerini organize edenlerin biz savunucusu olamayız. Özellikle gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili olarak da şu anda içeride olan özellikle bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır iktidar gücünü bir parti olarak elbette eksiklerimiz olmuştur, hatalarımız da olmuştur. ”

 

Web Banner
Web Banner