Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Üstüne Müjde Verdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Üstüne Müjde Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Kahramanmaraş’ta Düzbağı İçme Suyu İsale Hattı ve Gaziantep Doğanpınar Barajı’nın bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, ilk müjdeyi Kovid-19 salgın hızıyla ilgili.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 salgın hızının kesildiğini, “Kovid-19 salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz.

Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının artış hızını kestik. İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının da hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle yasakları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Bunun için 83 milyon hep birlikte ‘tamam’ diye temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyması gerekiyor.”

Salgın döneminde 45 milyar TL’lik destek verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde sahipsiz bırakmadık. Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her türlü tedbiri aldık, her desteği sağladık.

Sosyal koruma Kalkanı kapsamında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği ve hane bazlı sosyal destek programı başlığı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak, milletimizin emrine sunduk.

Hiçbir vatandaşımızın işsiz ve aşsız kalmamasını temin etmeye çalıştık. Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık.”

Kiracılara müjde

Kiralarla alakalı düzenleme yapılacağını ve bu düzenlemeler ise kısa zamanda açıklanacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık.

Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da kısa zamanda hazine ve maliye bakanlığı olarak, büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız.

Sanayicimiz, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin, esnafımızın, finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik bir çok destek programını hayata geçirdik. Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini hamdolsun, herhangi bir yıkıma ve kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik.”

Aşı ihtiyacı için bağlantılar büyük ölçüde tamamlandı

Yerli aşı çıkana kadar süreçte ihtiyaç duyulacak aşı için gerekli bağlantıların büyük ölçüde tamamlandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibariyle inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutla bakıyoruz.

Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşının bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şey, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyeye getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

Yeni dünya düzeninde ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dünya düzeninde Türkiye’yi ilk 10’a girecek yatırım ve reform hazırlıklarına hız verdiklerini, “Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi tekrardan cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içerisindeyiz.

Hukuki ve idari reformlarla, ülkemizi yeniden yapılanan küresel , siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, sıkı sıkı sahip çıkarak, ülkemize yönelik tüm iç ve dış tehditleri boşa çıkartarak, demokrasimizi ve ekonomiyi güçlendirerek, inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.”

Web Banner
Web Banner