Cumhurbaşkanı Erdoğan Kiralarda Düzenlemeye Gidiyoruz Kabine Toplantısı’nda Ele Alacağız « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kiralarda Düzenlemeye Gidiyoruz Kabine Toplantısı’nda Ele Alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katılmıştı.


Kovid-19 tedbirleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zaman içerisinde büyük ihtimalle kabine toplantımızdan sonra açıklayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan. ‘Üretimi ve istihdamı sağlamak için her türlü desteği sağladık, kiralarda düzenlemeye gideceğiz.’

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı yarın gerçekleşecek olan kiralarla alakalı düzenlemeler yarınki toplantıda gündeme gelecek.

İŞTE TALEPLER

Esnaf temsilcileri bir zaman önce hem Hazine ve Maliye Bakanı hem de Ticaret Bakanıyla görüşmeler gerçekleştirmişti. Bazı talepleri vardı.

Bu taleplerin başında kira ve fatura desteği geliyor.

Yarın Kabine Toplantısı’na sunulacak. Kovid-19 önlemleri çerçevesinde esnaf biliyorsunuz dükkanlarını geç açıyor ve erken kapatıyor.

Bazı esnaf siftah bile yapamıyor. Bu yönde sıkıntıları var. Kiralar işliyor, faturalar gelmeye devam ediyor.

ELEKTRİK, SU VE DOĞAL GAZ

Elektrik, su ve doğal gaz faturaları devam ediyor. Bunların ödemeleri var.

GELİR KAYBINA GÖRE

Pandemi bitene kadar bu desteklerin verilmesi planlanıyor. Tabi esnafların kira sözleşmelerindeki ücretlerin bir kısmı hibe edilebilir, bir kısmı uzun vadeli krediler ve faizsiz desteklerle kredilerle sağlanabilir.

Bunlar kira gelirlerine göre belirlenecek. Yani esnafın ne kadar ödemesi var? Bunlara göre bir oran belirlenecek. Bu oranlara göre de desteklerin hibelerin verilmesi planlanıyor.

BİR DE DİĞER BOYUT VAR

Kabine’de bunlar ele alınacak. Kamuda kiracı olan işletmeler esnaflar. Kiralarını kamu kurumlarına ödeyen esnaflar.

Bunlarla alakalı da konu Kabine gündemine geliyor. Kabine’de esnafların yine kiralarını daha ileri bir tarihte ödemelerini ya da bunlara hibe verilmesi yönünde talepler var.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ele alınacak ve Kabine’den sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Esnafın ödeyemediği kiraları ve faturaları için belli bir oranda hibe ve destek verilmesi Kabine’nin gündeminde.