Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Ek Tedbirler Gündemde « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Ek Tedbirler Gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaların satırbaşları ise şöyle:

Vatandaşlarımızın defaatle uyarmamıza rağmen, kapalı mekanlarda sigara içmeye varıncaya kadar, dikkat etmediklerini görüyoruz.

BÜYÜKŞEHİRLERDE ARTARAK DEVAMI KAÇINILMAZ

Maske , mesafe bizim için çok çok önemli, buna dikkat edilmediği sürece, hele hele Büyükşehirlerde bunların artarak devamı kaçınılmaz geliyor, Bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.

BİLİM KURULU ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

Bilim Kurulu her türlü çalışmayı sürdürüyor. Burada vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın kapalı mekanlarda dikkat etmediği, sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz.

TEDBİRLERİ ALMAYA MECBURUZ VE ALACAĞIZ

Maske takmadıklarını görüyoruz. Buna dikkat edilmediği sürece bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Biz, Sağlık Bakanlığımızın da adımlarıyla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.

Fiziki altyapıda bir sıkıntımız yok, hastane olarak yok, aşı gündem de, aşı ile alakalı olarak kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor, bu arada Rusya, Çin, Almanya, Almanya’da Uğur bey ve eşinin çalışması da, bütün bunlarla beraber aşı gönüllerine yönelik bir adımımız var, hazırlıklarını yapıyoruz.

Şu anda, sağlık bakanlığımızın kararlı bir tutumu, sağlıkçılarımızın kararlı tutumuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, vaka sayılarının artması, vefatın artması, bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur

KANAL İSTANBUL’A YOĞUN TALEP VAR

Kanal İstanbul projesiyle alakalı yerli ve küresel yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil.

Projenin mimari teknik boyutları hazır artık ihale safhasına geldi. Bu adımı en kısa zamanda İstanbul farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda farklı bir güce ulaşacaktır.

#Kanalİstanbul projesiyle ilgili talepler yoğun bir şekilde artıyor. Kanal İstanbul’la ilgili mimari ve teknik projesi hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelinmiştir.