Çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli, hibrit eğitime başlayabilir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli, hibrit eğitime başlayabilir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Kurallara şayet uygun olur ise, aşırı yoğun olmazsa, tedbirli şekilde zaman yönetilebilirse, özellikle Kovid-19 salgını düşük olduğu, aşırı derecede vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli olarak, hibrit eğitime başlayabilir.”


Web Banner

2020′ yılın Mart ayından itibaren uzaktan eğitim sistemine geçilen üniversitelerde, önümüzdeki bahar yarıyılı için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve YÖK’ün tavsiye kararları ve görüşleri üzerine birçok üniversite, bahar dönemi için hibrit (karma) eğitim modeline geçiş yapıyor.

Bahar yarı yılı için hibrit ya da karma olarak adlandırılan modelle alakalı üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların, salgının düşük olduğu bölgelerde kademeli olarak seyreltilmiş hibrit eğitim modeliyle açılabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Özlü, “Burada bir zorunluluk da yok. Biraz da okula gönderip göndermeme işi ailelere kalıyor. Ortam nasıl, okulun fizibilitesi, sınıftaki öğrenci sayısı nasıl, kurallara uyuyabilecek, maskelerini çocuklar sürekli takabilecek mi?

Sınıflar havalandırılabilecek mi, sınıftaki öğrenci yoğunluğu ne kadar? Bunlara dikkat etmek gerek. Kurallara uygun olursa, çok yoğun olmazsa, çok dikkatli, ve tedbirli olarak zaman yönetilebilirse, özellikle salgının azaldığı bölgelerde, çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli olarak, seyreltilmiş olarak, hibrit eğitim başlayabilir.”

İL BAZLI KARAR VERMEK LAZIM

Kararın il bazlı verilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özlü, “Ama eğer salgın yüksekse, bulaş çok fazla ise o zaman tabi bu daha alevlendirebilir.

İl bazlı karar vermek gerek. Yeni geldiğimiz noktada bu salgının kontrolü ile alakalı kararlar artık il bazlı verilecek. Onun için her il kendi durumuna göre karar verecek diye düşünüyorum.”

Web Banner
Web Banner