Çin’in yaptığı zulümler protesto edildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çin’in yaptığı zulümler protesto edildi


Memur-Sen Konfederasyonu, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde dünyadaki insan hakları ihlallerine ve yaşanan tüm hukuksuzluklara tepki gösterdi. Eylemlerin Ankara ayağında ise Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulümler protesto edildi.

doguturkistaneylem1

Ankara’da Doğu Türkistan’daki zulümler protesto edilirken, İstanbul’da da Mısır’daki infazların durması için fener ve meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşe destek verildi.

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle düzenlenen kitlesel basın açıklamalarıyla Memur-Sen Konfederasyonu, dünyadaki insan hakları ihlallerine ve yaşanan tüm hukuksuzluklara tepki gösterdi.

doguturkistaneylem3

Türkiye genelinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen eylemlerin Ankara ayağı ise Kuğulu Park’ta yapılan basın açıklamasıyla gerçekleştirildi.Basın açıklamasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bugün 10 Aralık; ‘Dünya İnsan Hakları Günü.’ İnsan haklarını mı kutluyoruz yoksa insanlığın utanç günlerini mi haykırıyoruz; karar vermek zor. Bugün burada, insan haklarını kutlamak için toplanmak isterdik… Ne var ki, doğudan batıya, kuzeyden güneye, insana, haklarına, onuruna ve insanın refahına doğrudan saldırıların olduğu bir zamandan geçiyoruz. Dolayısıyla 10 Aralık gününde, Doğu Türkistan özelinden insanın, insanlığın acısını konuşmak zorundayız ” ifadelerini kullandı.