CERRAHPAŞA REKTÖRLÜĞÜNDE YETKİ SKANDALI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

CERRAHPAŞA REKTÖRLÜĞÜNDE YETKİ SKANDALI


Bilindiği üzere son dönem kamu kurumlarında yapılan ve İş yerlerinde yetkili sendikaların belirlendiği tutanak sayımında Türk Sağlık-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesinin Cerrahpaşa rektörlüğüne vermiş olduğu formların elektrik kesintisi nedeniyle farklı bir tarihte girişinin yapılması sebebiyle yetki memur sen konfederasyonuna bağlı sağlık-sen’e verilmeye çalışıldı.

Kuruma daha öncesinde de verilen üye formlarının girilmediği bilgisinin alınması sonrasında, toplantı oldukça gergin geçti. Toplantı salonunda kavga boyutuna varan ciddi tartışmaların da yaşanmasının ardından iki gün erteleme talep eden Başkan Tuğrul salimen, etraflı bir şekilde bu kararın verilmesinin ve kurumun kendi işleyişi ile ilgili hatalarından ötürü töhmet altında bırakılmaması gerekliliğini savundu.

TCK’nun ilgili 121. , 118/2. 257/1. 257/2. Maddeleri ve aynı zamanda 4688 sayılı toplu sözleşme kanununun ihlal edilen ilgili maddeleri gereği şikayette bulunmaya hazırlanan Sendika Şube Başkanı Ufuk Tuğrul bunların sadece bizim sendikamızın başına gelmesi bir tesadüf ve bizlere iletilen aksaklıklardan ibaret olamaz dedi.

Sendika Şube Başkanı Ufuk TUĞRUL yetkinin geri alınması ve ilgililerin bu yaşananlara açıklık getirerek kamu vicdanının rahatlatılması için yargıya müracaat edileceğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Son olarak Başkan Tuğrul şu ifadeleri kullandı ; Cerrahpaşa büyük bir miras ve Ülkemizin en büyük değerlerinden,kurumumuza hep birlikte sahip çıkmalıyız.Çalışanları ile var olan bir kurumda maalesef çalışanların talepleri görmezden geliniyor.Cerrahpaşa çalışanlarının sendikalarına en çok bu dönemde ihtiyaçları var ve biz her zaman onların yanında olacağız dedi.