Büyük vurgun! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Büyük vurgun!

İstanbul merkezli 10 ilde, erken emeklilik, ÖTV indirimi gibi benzeri hususlarda sahte evrak düzenleyip ‘engelli raporu’ çıkardıkları kişilerden 5 ile 15 bin lira para alarak, devleti 3 milyon lira zarara uğratan çeteye yönelik operasyonda gözaltı sayısı 106’ya çıktı. Firari 8 kişinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Bu haber 15 Ocak 2020 - 20:32 'de eklendi ve 117 kez görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturması kapsamında, bazı vatandaşlar için erken emeklilik, ÖTV indirimi gibi benzeri hususlarda sahte evrak düzenleyerek ‘engelli raporu’ çıkarıp bu kişilerden 5 ile 15 bin lira arası para alan, devleti zarara uğratan çeteye yönelik bu sabah eş zamanlı operasyon başlatmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 114 kişinin yakalanması için İstanbul, Amasya, Batman, Kocaeli, Nevşehir, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yalova’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, “sahte engelli raporu almak suretiyle suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, kamu zararına nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik” suçlarından aranan 21’i çete üyesi, 93’ü çeteden engelli rapor elde eden toplam 114 zanlıdan 106’sı yakalandı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda sahte evrak, engelli raporu ve doküman ele geçirilirken, devletin illegal yöntemlerle 3 milyon liranın üzerinde zarara uğratıldığı kaydedildi.

Operasyonda, gözaltına alınan 21’i çete üyesi, 85’i ise çeteden sahte belgelerle ‘rapor’ temin eden olmak üzere toplam 106 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildi. Polis, aranan firari 8 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN