Bunu yapana 100 bin TL hibe « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bunu yapana 100 bin TL hibe

Bu haber 19 Aralık 2019 - 13:53 'de eklendi ve 101 kez görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerinde 100 bin lira hibe desteği verecek. Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile hayata geçirilecek proje, ilk etapta Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de uygulanacak. 

NELERE DESTEK VAR?

Destekten yararlanmak için projeler, hayvansal (büyükbaş, küçükbaş, arı…), bitkisel (fide,süs bitkisi, meyve, mantar), su ürünleri (alabalık, yayın balığı, midye…), yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olacak. Projeyle genç nüfusun kırsalda istihdamı sağlanacak. 

ARANAN ŞARTLAR

Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksek okulları veya üniversite mezunu olmak.  

Daha önce hibeden yararlanmamış olmak.

Başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi veya cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak 

Sigortalı çalışıyor olmamak

Vergi mükellefi olmamak

BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Projeden yararlanmak isteyenler ön başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden(tarimorman.gov.tr)yapacak. Kesin başvurular ise girişimcinin ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu bakanlığın il müdürlüklerine şahsen gerçekleştirilecek. Hibeler için gerekli kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nden karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme yapılacak. Başvuru için 40 gün süre var.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN