Bu oluşum tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsamamaktadır « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu oluşum tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsamamaktadır


TÜRK EĞİTİM-SEN Erzincan Şube Başkan Kemal Kütük yaptığı açıklamada , ERZİNCAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI oluşumuyla ilgili olarak,Sivil Toplum Kuruluşları sadece bir sendika, cemaat, tarikat ,dernek ya da belli kesimlerin birlikteliği değildir sözleriyle tepki gösterdi.

Erzincan da bir takın sivil toplum kuruluşları kendi aralarında bir araya gelerek ERZİNCAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU adı altında bir platform oluşturmuşlardır. Böyle bir oluşum yada platform oluşturmak gayet doğaldır . Oluşumunda herhangi bir sorun yoktur. Ancak bir İlin Sivil Toplum Kuruluşları dendiğinde sadece bir sendika, cemaat, tarikat dernek ya da belli kesimlerin birlikteliği değildir.

Buna Siyasi partiler, vakıflar, dernekler, meslek odaları, sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, spor kulüpleri, yurttaş girişimleri gibi kuruluşların da olduğu birlikteliklerdir.


İlimizde oluşturulan bu platform ise sadece hükümete yakın dernek, sendika, cemaa,t tarikat, vakıflardan oluşmuş bir oluşumdur. Bu oluşum Erzincan da ki tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsamamaktadır. Şayet bir isim bulunacaksa sadece kendilerinin duygu ve düşüncelerini, yaşam tarzlarını kapsayan bir isim altında yapılabilir.


ERZİNCAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU denilerek, bizim yada bizim gibi bu oluşumun hiçbir yerinde olmayan sivil toplum kuruluşlarını sanki bu platformun üyesiymiş gibi bir algı içerisine sokmak yakışıksız bir durumdur.


Bu düşünceyle yapılmış olduğunu düşündüğüm bu platform, kendileri gibi düşünmeyen, bu oluşumun hiçbir yerinde olmayan bir çok Siyasi partiye, vakfa, derneğe, meslek odalarına, sanayi ve ticaret odalarına, sendikalara vb sivil toplum kuruluşlarına saygısızlık, haksızlık ve hadsizliktir.


Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları kar amaçlı, çıkar amaçlı değil toplum yararına çalışan kuruluşlardır. Hedefleri insanları birleştirmek, kaynaştırmak, yakınlaştırmak toplum çıkarları için mücadele etmek olmalıyken oluşturulan bu platformun tamamen ayrıştırma amaçlı yapıldığını düşünmekteyim.


Böyle değilse daha önce sivil toplum kuruluşları birlikteliği vardı, dönem sözcüleri vardı, ortak eylem ve etkinlikleri vardı neden böyle bir oluşuma ihtiyaç duyuldu anlayabilmiş değilim.


Önerim şudur, yapılan her etkinlikte varmışız gibi gösterilmek hoşumuza gitmiyor. Ya eski birlikteliğe devam edin ya da kendinize ayrı bir isim bulun. Bizim adımıza yazmak konuşmak toplantı yapmak haddiniz değildir.
Ya siz kendinize bir başka isim bulup ayrılın, ya da biz size bir isim buluruz.

Saygılarımla..

Kemal Kütük

TÜRK EĞİTİM-SEN’de Şube Başkan