Bu Belgelerle Memur Olmak Daha Kolay « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu Belgelerle Memur Olmak Daha Kolay


Web Banner

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2019/2 KPSS tercih Kılavuzu yayınlandı. KPSS 2019/2 tercihlerinde ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adayları ayrı ayrı tercihlerde bulunabilecek. 

ÖSYM tarafından yayınlanan özel koşullar kılavuzunda yer alan belgelere ve bonservislere sahip olan adaylar daha kolay memur olabilecek.

BU EVRAKLARA SAHİP OLANLAR DAHA AVANTAJLI

ÖSYM tarafından 3 Aralık 2019 ile 12 Aralık 2019 tarihleri arasında KPSS tercihleri alınacak. KPSS 2019/2 tercihlerinde aşağıdaki evraklara ve bonservislere  sahip olan adaylar atamada ve yerleştirmede daha avantajlı olacak.

BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

Bazı memur kadrolarına , VHKİ kadrolarına ve Bilgisayar İşletmeni kadrolarına yapılan memur alımlarında adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı bilgisayar sertifikası istenmektedir. Üniversitede ya da lisede bilgisayar dersi alıp bu dersi başarılı şekilde geçen adaylar da transkript ile bunu belgeleyebilir ve sertifika istenen kadrolara bu adaylar da başvuru yapabilir. 

SÜRÜCÜ BELGESİ

KPSS ile şoför alımı yapılmaktadır. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılan şoför alımında  B Sınıfı ehliyet istenmektedir. 

İSTENEN BONSERVİSLER:

Bazı memur kadroları için bonservisler de istenmektedir.

Web Banner
Web Banner