Borç yapılandırma ödemeleri için yeni öneri! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Borç yapılandırma ödemeleri için yeni öneri!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yapılandırma borç ödemelerinin, normalleşme takvimi de dikkate alınmak suretiyle, en az 6 ay daha ertelenmesi gerekiyor. Aksi halde yüzbinlerce esnafın yapılandırması bozulacak ve bu borçlar hiç ödenemez bir hale dönüşecek.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 24 Şubat 2021 - 14:57 'de eklendi ve 117 kez görüntülendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden olumsuz etkilenen esnafın ertelenen kamu borcunun ilk taksit ödemesinin bu ay sonunda yapılacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu yazılı açıklamada, salgının etkilerinin sürmesi sebebiyle çok sayıda esnafın henüz iş yapamadığına dikkati çekti.

Söz konusu esnafın nerdeyse tamamının borcunu yeniden yapılandırdığını bildiren Palandöken, şu değerlendirmede bulundu:

“Ancak, kanundan yararlanabilmek için ilk 2 taksitin zamanında ve eksiksiz olarak yatırılması gerekmektedir. Hala iş yeri kapalı olan esnaf, bu borcu nasıl ödeyecek? Örneğin bir okul kantini ya da okul servis aracı işletmecisi son 1 senedir daha bir kuruş gelir elde etmemişken hangi para ile vergi borcunu ödesin? Bu sebeple yapılandırma borç ödemelerinin, normalleşme takvimi de dikkate alınmak sureti ile, en az 6 ay daha ertelenmesi gerekmektedir. Aksi halde yüzbinlerce esnafın yapılandırması bozulacak ve bu borçlar hiç ödenemez bir hale dönüşecek. Devlet de alacağını alamayacak.”

Palandöken, yapılandırılmış borcun ödeme tarihinin ertelenebilmesi için ilgili kanunda değişiklik yapılması gerektiğini belirterek, kanunda değişiklik yapılırsa buna matrah artırımının da eklenmesi önerisinde bulundu.

Salgın döneminde iş yeri kapalı olan esnafın stoktaki ürünlerinin çürüdüğüne ancak defter kaydında bunların hala stok olarak göründüğüne işaret eden Palandöken, “Stok kaydında gözüküp de gerçekte olmayan stoklar ileride büyük problemlere yol açacak. Esnaf bir yandan borcunu kapatma derdindeyken bir taraftan da tutmayan hesaplardan doğacak vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacak. Bunun için de matrah artırımı ve stok affı düzenlemelerinin kanuna eklenmesinde fayda var.” diye konuştu.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN