Beyaz Saray’dan Korkutan Kovid-19 Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Beyaz Saray’dan Korkutan Kovid-19 Açıklaması

Beyaz Saray Kovid-19 Danışmanı Dr. Fauci dün gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, salgının yayılma hızı bu şekilde devam ederse ülkede Kovid-19’a bağlı can kaybı sayısı yıl sonuna kadar 300 bini geçebileceği uyarısında bulundu.


Web Banner

“Şu anda 250 bin fazla, diğer bir deyiş ile çeyrek milyon ölüm ile karşı karşıyayız. Salgının yayılma hızı bu şekilde devam ederse ölü sayısı yıl sonuna kadar 300 bine ulaşabilir.

Gereken önlemler alınmaz ise 300 bini geçebilir.” Beyaz Saray Kovid-19 Danışmanı Dr. Fauci açıklamasını, “Virüse karşı alınan sosyal mesafeyi koruma ve maske takma gibi önlemlere uyarak, salgının yayılma hızını değiştirme gücüne sahip olabiliriz.”

Kovid-19 aşısı hakkında konuşan Beyaz Saray Kovid-19 Danışmanı Dr. Fauci, New York Valisi Cuomo ve diğer eyalet liderlerin aşıyı halka dağıtmadan önce, kendi kurum içi incelemelerini yapmaları gerektiği fikrine katılmadığını söyledi.

Beyaz Saray Kovid-19 Danışmanı Dr. Fauci; New York ve diğer eyaletleri, Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onayından sonra aşıyı kabul etmeleri için çağrıda bulundu.

Amerika’da elde edilen son verilerle birlikte toplam vaka sayısı 12 milyon 476 bin 400’e, toplam can kaybı ise 258 bin 711’e ulaştı.

Web Banner
Web Banner