Batıya ilk kar yağışı geliyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Batıya ilk kar yağışı geliyor!

Kasım ayına girilirken hava sıcaklıklarında düşüşler hissedilmeye başlandı. Meteoroloji’den gelen son dakika açıklamasına göre; İstanbul ve 8 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yaptı. Cumartesi gecesi ve Pazar arasında Uludağ, Bolu ve Kastamonu dağlarına sezonun ilk karının yağma ihtimali çok yüksek.


Web Banner

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun Batı kesimleri iin kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Kuzey ve iç kesimlerde 2 ile 4 derece arasında sıcaklık düşüşü görüleceğini de kaydeden MGM, sağanak yağış nedeni ile oluşabilecek su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı.

‘LA NİNA YILINA GİRİYORUZ’

MGM’nin flaş uyarılarının ardından uzman isimler de peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarına dikkat çekerken bu sene La Nina yılına girileceğini kaydetti. Prof. Dr. Adil Tek ise, iklim krizinin ektilerinin net olarak görülmeye başlandığını söylerken 2021 yılında kurak bir yazın beklendiğini sözlerine ekledi.

BATI BÖLGELERİNE İLK KAR YAĞIŞI GELEBİLİR

Uzmanlar, Cumartesi gecesi ve Pazar arasında Uludağ, Bolu ve Kastamonu dağlarına sezonun ilk karının yağma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Web Banner
Web Banner