Başsavcılığın Ekrem Yeter itirazları « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Başsavcılığın Ekrem Yeter itirazları

Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında verilen beraat kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı itirazın gerekçeleri ortaya çıktı. Başsavcılık itirazında, “Sanığın örgütün gerçek yüzünden haberdar olmasına rağmen hiyerarşiye dahil olarak örgüt talimatlarına uygun hareket etmek suretiyle atılı suç işlediği değerlendirilmiştir” denildi.


Web Banner

ESKİ TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla açılan davada beraat kararı verilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da karara itiraz ettiklerini belirterek “Kararın bozulacağını düşünüyoruz” demişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yeter hakkında verilen beraat kararına yaptığı itirazın gerekçesi ortaya çıktı. 8 Kasım tarihinde yapılan İstinaf başvurusunda dava dosyasında yer alan tanık ve gizli tanık beyanlarına dikkat çekildi.

‘ORGANİZE ETTİ’

Başsavcılık, mahkemenin verdiği berat kararının kanuna aykırı olduğunu savunarak, 3 sayfalık şu gerekçelerle kararın bozulmasını talep etti:

“Dosya kapsamındaki deliller ve mütalaamızda geçen hususlar bütün olarak değerlendirildiğinde tanık beyanları arasında esasen herhangi bir çelişki bulunmadığı… Gizli tanık, değişmeyen ifadelerinde sanıkla Mehmet Turgay Baz aracığıyla irtibat kurduğunu ve sanığın yönlendirdiği kişilerin de kendisi örgüte müzahir evlere yerleştirdiğini anlatmıştır. Mehmet Turgay Baz’ın gizli tanığı doğrulaması halinde kendisi açısından sorumluluk doğurabilecek durum oluşabilecek olması nedeniyle olayı bütün ayrıntıları ile anlatmasının da beklenilemeyeceği ortadır. Gizli tanık beyanlarından anlaşılacağı üzere sanığın örgüt üyelerinin irtibatlı olacağı kişileri belirleme ve organize etme görevini ifa ettiği değerlendirilmiştir.

Web Banner
Web Banner