Bakan Yanık’tan ‘Müslüme’ açıklaması! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Yanık’tan ‘Müslüme’ açıklaması!

Bakan Derya Yanık, “Konuyla ilgili detay vermeyeceğim ama Müslüme cinayetinde soruşturma ilerledikçe, ailenin durumuyla ilgili pek çok detay ortaya çıkmaya başladı. Biz de konuyla ilgili her türlü adımları atıyoruz” dedi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan’ın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Daha sonra Samsun Çocukevi ve Çocuk Destek Merkezi ile Samsun Huzurevi’ni ziyaret eden Yanık, ziyaretlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mersin’in Gülnar ilçesinde Müslüme Yağal’ın ölü bulunmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yanık, şunları söyledi:

“Müslüme 3,5 yaşında küçük bir kardeşimiz. Detay vermeyeceğim ama şunu söyleyeyim; Müslüme cinayetinde soruşturma ilerledikçe cinayetle ve ailenin durumuyla alakalı pek çok detay ortaya çıkmaya başladı. Biz de en başından, konuya vakıf olduğumuz dakikadan itibaren o konuda yapılması gereken her türlü adımı atıyoruz. Ailede anneyi ve 4 kardeşi kurum korumasına aldık. 18 yaş altı iki kız kardeş, iki erkek kardeş ve anne olmak üzere kurum korumasına aldık. Süreci takip ediyoruz. Kamu davası açıldığında sorumlu ya da sorumlular kim çıkacaksa, henüz daha soruşturma devam ediyor. Dava açıldığında müdahil olacağız ama olayın yan birtakım görüntüleri var, birtakım örüntüleri var. Orada da sorumlu ya da sorumlular, mağdur ya da mağdurlar her kimse, sorumlular hakkında hukuki süreç, mağdurlar hakkında korunma, psikososyal destek, her ne varsa bunları da eksiksiz yerine getireceğiz.”

Bakan Yanık’a ziyaretlerinde Vali Zülkif Dağlı ile kurum yetkilileri eşlik etti.