Bakan Soylu, HDP’li vekili susturdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Soylu, HDP’li vekili susturdu

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’li Hüseyin Kaçmaz’ın,


Web Banner

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ile İçişleri Bakanlıklarının bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

Genel Kurul’da söz alan HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Bu devlet katliam yapıyor” dedi. Kaçmaz’ın sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yazıklar olsun, katliamı yapan PKK’dır” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin orada bütün anlayışıyla birlikte yapmaya çalıştığı hassasiyeti ve ‘Orada şunlar öldü, bunlar öldürüldü…’ Devletin hiçbir insanı, görevlisi, kendisi suça girmediği halde devletin adına ve devletin kararıyla böyle bir şey gerçekleştiremez. Kendi başına bir hata yapabilir ama bunun dışında bizim böyle topyekun bir katliamla Türkiye’yi böyle bir anlayışla karşı karşıya bırakmayı kabul edebilmemiz mümkün değildir. İster kızın ister kınayın, bu performansınız PKK tarafından kabul görmez. Biraz daha artırın performansınızı.”

HDP’li Kaçmaz ise, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, “Burayı bombaladı, bombaladı, bu Meclis’i bombaladı” diyerek karşılık verdi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ’NDEN KAÇMAZ’A: SÖZLERİNİ DÜZELT

AK Partililer de oturdukları yerden, “Onlar haindi. Teröristler bombaladı” dedi. Bakan Soylu, “Ne olacak, terör örgütüne teslim mi olacak devlet? Hadi oradan. Terör örgütüne devlet teslim olmaz” diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Bilgiç, HDP’li Kaçmaz’dan sözlerini düzeltmesini isteyerek, “Bombalama, teröristler tarafından yapılmıştır. Bunu düzeltmenizi rica ediyorum. Sözlerinizi düzeltin” dedi.AK Partili milletvekilleri de HDP’li Hüseyin Kaçmaz’ın, özür dilemesini istedi. Meclis Başkanvekili Bilgiç, tartışmalar nedeniyle birleşime sık sık ara vermek zorunda kaldı.

Web Banner
Web Banner