Bakan Selçuk’tan EBA Uzaktan Eğitim ve Canlı Ders Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Selçuk’tan EBA Uzaktan Eğitim ve Canlı Ders Açıklaması

“Salgın öncesinde hazırladığımız 2023 Eğitim Vizyonunda ortaya koyduğumuz öngörüler doğrultusunda yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitim ve dijitalleşme alanlarında kapsamlı bir dönüşüm takvimimiz bulunuyor.


Web Banner

Bu kapsamda 2012′ yılında temelleri atılan ve eğitim ailemize hizmet sunmaya başlayan çevrim içi eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı EBA’nın içeriğini ve alt yapısını ‘eğitimde fırsat adaleti’ anlayışı çerçevesinde güçlendirmek için adımlarımızı atmaya başlamıştık. Bu aktif süreç, salgın ortaya çıktığında bizim rahat adım atmamızı sağladı.”

Bakan Selçuk, uzaktan eğitim stratejisinde belirledikleri 3 temel aracı, “TRT EBA televizyon kanallarını açmak”, “Eğitim Bilişim Ağı İnternet Platformunun daha yaygın ve kapsamlı kullanımını sağlamak” ve “basılı eğitim materyalleri ile sahayı desteklemek” olarak sıraladı.

Türkiye, salgında öğretim kademeleri için 3 ayrı TV kanalı kurabilen 4 ülkeden biri

Okulların kapalı olduğu dönemde hiçbir öğrencinin eğitim hakkından mahrum kalmaması için 10 gün içerisinde 3 televizyon kanalı kurduklarını söyleyen Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

“TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul, TRT EBA Lise kanallarımız, ders programlarına uygun şekilde her gün tam zamanlı yayın yapmaya devam ediyor.

Kanallardaki tüm ders yayınlarımız günde üç defa tekrar ediliyor. Dersleri kaçıran öğrenciler için ders videoları hem EBA’ya hem de TRT İzle platformuna yükleniyor.

Bu yayınlar; özel eğitim öğrencileri, göçmen öğrenciler ve meslek lisesi öğrencileri için özel yayın akışları ve içerikleri de sunuyor. Bu kanallarda 800 öğretmenimiz gönüllü olarak hizmet vermekte. Gururla söylüyoruz, dünyada sadece 4 ülke öğretim kademeleri için 3 ayrı TV kanalı kurabildi. Bunlardan biri de Türkiye.”

Bakan Selçuk, uzaktan eğitimdeki ikinci ana nokta olan EBA dijital platformunun kullanıcı kapasitelerini ve bant genişliğini artırdıklarını, şu bilgileri verdi:

“Salgın sürecinde uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart ‘tarihinden beri 12 milyar 249 milyon kez ziyaret edilen EBA, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi oldu.

Canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla EBA’nın dahili sistemleri ve alternatif sistemlerin senkronizasyonuyla öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin karşısına geçerek günlük 3 milyon ders yapıyor.

EBA dijital eğitim platformu ve uygulamaları, okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm seviyelerdeki 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin kullanımında.

EBA, 1700’den fazla ders ve 37 bin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içeriğiyle hizmet vermeye devam ediyor. Salgın dönemi son bulduğunda televizyon kanallarımız ve EBA hizmetlerine devam edecek.”

Salgın döneminde topluma verilen hizmet kalitesi için geçen haftalarda Çağrı Merkezinin dünya ikinciliği ödülünü aldığını mutlulukla paylaşmak istediğini söyleyen Bakan Selçuk, dünya birinciliği ödülü alan yapay zeka destekli sanal robot EBA Asistanın halen dünyanın en çok kullanılan sanal asistanları arasında yerini aldı.

Web Banner
Web Banner