BAKAN SELÇUK DURUMU BÖYLE TARİF ETTİ! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BAKAN SELÇUK DURUMU BÖYLE TARİF ETTİ!


Web Banner

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bakanlar Kurulu’nda mesleki eğitimin öneminden bahsederken yaptığı “Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani” sözleri salondaki ağır havayı dağıttı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın ‘Ankara Fısıltıları/ Sen ağa ben ağa inekleri kim sağa’ haberinin ilgili kısmı şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sözleri mesleki eğitimin önemini anlatmak için söylemişti. Türkiye’nin ‘ara insan gücüne’ olan ihtiyacı ve eksikliği ortadaydı.

Bakan, “Asıl projemiz meslek liselerini güçlendirerek üniversitedeki yığılmayı azaltmak istiyoruz. Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Az öğrenci sayısı varsa başarılıdır. Meslek liselerine karşı oluşan olumsuz yargıyı yönetebiliriz” diyerek, bu konuyu gittiği her yerde dile getiriyor.

Selçuk, meslek liselerinin makine parkının eskidiğini ve yeni yatırım yapılmadığını da kabul ediyor. Bu nedenle geliştirdikleri yeni bir modelle, artık okulları ‘fabrikaların, otellerin, işletmelerin’ içine taşıdıklarını anlatıyor.

Bir sohbet sırasında, konunun, Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiğini anlatan Bakan, şöyle devam etti: “Kabinede de dile getirdim. Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil. ‘Okumayan çocuğu meslek lisesine göndereyim’ algısını yıkmalıyız. Dönüşümü sektörle birlikte, istihdam ihtiyacına göre gerçekleştireceğiz. Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani.”

Web Banner
Web Banner