Bakan Özer: 5 bin 541 gibi bir sayıya ulaştık « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Özer: 5 bin 541 gibi bir sayıya ulaştık

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki ‘Ankara Sof Çalıştayı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çok önemli açıklamalarda bulundu.


Web Banner

Bakan Özer, 2022 yılındaki hedeflerini birer birer gerçekleştirdiklerini, 2022 yılında 3 bin anaokulu yapmak hedefiyle yola çıktıklarını bugün itibarıyla 5 bin 541 anaokulu hedefine ulaştıklarını belirtti. Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde 3 bin 500’ün üzerinde kursun tamamını yıl sonuna kadar güncelleyeceklerini ve tüm kursları dijital ortama taşıyacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

”Birinci hedefimiz, 3 bin anaokulu yapmak, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OCD) ortalamasına taşımaktı. Çünkü okul öncesi, eğitimde fırsat eşitliğinin odak noktasıydı. Bugün itibarıyla 5 bin 541 anaokulunu memleketimizin çocuklarına kazandırış oluyoruz. Yani 2022 yılında 3 bin anaokulu kapasitesi ile yola çıkarken 5 bin 541 gibi anaokulu kapasitesine 1 yıl gibi kısa sürede ulaşmış oluyoruz. Ben inanıyorum ki yapılan mevcut yatırımlarla bu kapasite 6 bini aşacaktır. Bu bir devrimdir.”

‘TÜM KURSLARI DİJİTAL PLATFORMA AKTARACAĞIZ’

“Birinci hedefimiz; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde 3 bin 500’ün üzerinde kurs var. 2022’nin sonuna kadar bu kursların tamamını güncelleyeceğiz. Akademisyenler, uzmanlar ve iş gücü piyasasının özellikle taleplerini dikkate alarak istihdamı önceleyecek şekilde güncelleyeceğiz. İkinci hedefimiz; tüm kursları dijital platforma aktaracağız. Kısaltması HEMBA olan, Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı ile 2022’nin sonuna kadar tüm eğitim içeriklerini dijital platformda buluşturacağız. Üçüncü hedef; artık halk eğitimde uluslararasılaşıyoruz. Yani HEMBA ile dijital platforma aktardığımız tüm kurslarımızı, Balkanlar merkezi olmak üzere kıta Avrupası’ndaki tüm vatandaşlarımızın kullanımına ve sertifikasyonuna açacağız. Dolayısıyla sadece Türkiye’deki vatandaşlarımızı değil kıta Avrupası’ndaki vatandaşlarımızın da kişisel gelişimleriyle ilgili çok önemli bir enstrümanı 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle hizmete sunmuş olacağız”

Web Banner
Web Banner