Bakan Akar Harekat Merkezi’nde! Şehit haberini alınca Ankara’ya döndü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Akar Harekat Merkezi’nde! Şehit haberini alınca Ankara’ya döndü


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Harekatı’nda iki askerin şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndü.

Bakan Akar’ın TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı halinde olduğu belirtildi.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMSB acı haberi duyurdu: 2 askerimiz şehit olduHaberi Görüntüle

‘KARA HAREKÂTI KISA SÜREDE BAŞLATILACAK’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara –  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında geçtimimiz günlerde parti genel merkezinde yapılan AK Parti MKYK toplantısına terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen askeri operasyon damgasını vurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Harekâtı’nın tam başarıyla sonuçlanabilmesi için en kısa sürede kara harekâtının da başlatılacağını söyledi.  Akar yaptığı sunumda, Pençe-Kılıç Harekâtı kapsamında şu ana kadar 326 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, yaşanan son gelişmelerin Türkiye’nin güney sınırlarını koruması ve güvenliğini tam olarak sağlayabilmesi için sınır ötesine bugüne kadar yaptığı operasyonların haklılığını gösterdiğini, son hava harekâtının da bu kapsamda bir mecburiyetten kaynaklandığını ifade etti.

Harekâtın bölgedeki koalisyon güçleri ve sivillere yönelik herhangi bir tehdit içermediği; tek hedefin PYD/YPG’ye bağlı terör unsurları olduğunu kaydeden Akar, harekâtın tam bir başarıyla sonuçlanması için bölgeye en kısa sürede bir kara harekâtının başlatılmasının şart olduğuna da dikkati çekti.

‘ABD çelişkili’

Sunumda, Pençe-Kılıç Harekâtı ile ilgili hem Rusya’dan hem de ABD’den istenilen ve beklenen desteğin alınamadığı ancak buna rağmen operasyonun başarılı geçtiği belirtilirken, bu süreçte ABD’nin çelişkili  tutum sergilediği eleştirileri yapıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sunumunda ise Türkiye’nin dış politikada başlattığı normalleşme süreçlerinin yeni adımlarla devam edeceği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yaptığı görüşmenin ardından Yunanistan’ın sıkıntıya düştüğü ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın alelacele önce Libya’ya ardından Mısır’a birer ziyaret gerçekleştirdiği ifade edildi. Çavuşoğlu’nun toplantıda, “Yunanistan’ın Libya ziyareti başarısızdı. Kendilerini gülünç duruma düşürdüler” yorumunu yaptığı belirtildi.

‘ABD gözlem noktası vuruldu’ iddiasına ret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemin en büyük, kapsamlı ve etkili hava harekatı ile başlayan Pençe-Kılıç Harekâtı’nın başarıyla devam ettiğini ifade eden Akar, “Şu ana kadar 326 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. TSK’nın, Suriye’nin kuzeyinde “ABD gözlem noktasını vurduğu” iddiasının sorulması üzerine Akar, “Bizim koalisyon güçlerine veya sivillere zarar vermemiz söz konusu bile olamaz. Tek hedefimiz teröristler. Terörist neredeyse hedefimiz orası. Sivillere, çevreye zarar vermemek en önemli ilkemiz” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin “Suriye’de liderler düzeyinde bir görüşme ne zaman gerçekleşir?” sorusu üzerine Akar, “Küçük-büyük, irili-ufaklı bir sürü gelişme var. Bunlar şekillenir, sonuçlanır buna göre bakılır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Pençe-Kilit bölgesinde 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPençe-Kilit bölgesinde 7 PKK’lı etkisiz hale getirildiHaberi Görüntüle

Pençe Kilit'te PKK'lı teröristlerin teslim olma anı

Komandolar etraflarını sardı! Pençe Kilit’te PKK’lı teröristlerin teslim olma anıHaberi Görüntüle

 

Web Banner
Web Banner