Emine Kuştepe olayı anlattı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Emine Kuştepe olayı anlattı

Elazığ’daki depremde enkaz altında kalan “Azize” isimli kadınla telefonla görüşen UMKE gönüllüsü Emine Kuştepe olayı anlattı


Web Banner

Herkesi konuştur Azize, sakın hiç kimse uyumasın” sözleriyle dikkat çeken isim Emine Kuştepe o anları anlattı. Enkaz altında kalan Azize isimli kadınla telefonla konuşarak yapılması gerekenleri harfiyen anlatan UMKE görevlisi Emine Kuştepe, Türkiye’nin heyecanla izlediği o anlarda yaşananları anlattı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

“Olay yerine gittiğimde Azize Hanım’ın abisiyle telefon görüşmesi vardı. Abisi teklif etti, ‘Ablamla siz konuşur musunuz, aşağıda’ demişti. Telefonu elime aldığımda empati kurmaya çalıştım. Sonuçta Azize Hanım’ın iki çocuğu, eşi ve yan tarafta da iletişim kuramadığı Kürtçe konuşan bir yaşlı teyze vardı. Ona sakin olmasını söyledim. Özellikle annelik dürtülerinin biraz daha yükseğe çıkmasını ve onun ‘Her anne güçlüdür, nasıl ki doğumda burundan nefes alıp ağızdan sakin sakin verdiysen yine o şekilde söyle’ diyerek hem Azize Hanımın durumunu kontrol ederek hem de yanındaki yaralıların durumunu merak ettiğim için aşağıdaki hastalardan bilgi almaya çalıştım. Azize Hanım’a ulaşmamız telefon konuşmamız 1 saate yakın sürekli ve kesik kesik oldu. Azize Hanım’ın eşi aşağıdan çıkarıldığında bile çok gergindi. Oğlu Muhammet eli sütunun altında kaldığı için onun yanına iki üç defa girmek zorunda kaldım. ‘Anneni tanıyorum, korkma annen gibiyim’ dedim” diyerek kurtarma sürecini anlattı..

Web Banner
Web Banner